Albayrak, konuşmasına Teknopar'dan bahsederek başladı ve 27 ülkede 500'den fazla başarılı proje tamamladıklarını belirtti. Aynı zamanda 93 proje ortağı ile 19 ülkede ve 12 adet uluslararası Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projelerinin olduğuna dikkat çekti.
Çelik endüstrisinde karbon ayak izini etkileyen faktörleri sıralayan Albayrak, üretim teknolojisi, enerji kaynağı, malzeme, karbon edinim teknolojisi, ekonomik düzenlemeler, ar-ge çalışmaları ve dijital dönüşüm çalışmalarının önemine değindi. Dijital dönüşümün odak noktasının ne olduğunu açıklayan Albayrak, dünyadaki teknoloji seviyelerinin Türkiye'den daha yüksek olduğunu ancak Türkiye'nin gelişmeye açık olduğunu ifade etti.
Albayrak, 2030'a kadar demir çelik döküm sektöründe dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak, bu süreçlerin elektronik teknolojilerle optimize edilmesi gerektiğini söyledi. Dijitalleşmenin ilk aşamasının veri derleme olduğunu belirten Albayrak, bu verilerin temizlenmesi, analiz edilmesi ve işlenmesinin ardından kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğini açıkladı. Dijital dönüşümde uygulama geliştirmenin önemine de değinen Albayrak, verilerin amaç kümesi için kullanılması ve değerlendirilmesinin ardından son aşamada verilerin görselleştirilmesinin gerektiğini ifade etti.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı