Kar-el Tel, faaliyetlerine 2001 yılında Aliağa'da tavlı tel üretimiyle başladı. Avrupa ülkeleri de olmak üzere 70 ülkeye ihracat yaparak ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayarak yıllar içerisindeki başarılarını ilerletiyor. Şirket, sürekli teknolojiye yatırım yaparak üretim kapasitesini arttırıyor ve rekabet gücünü korumak için Ar-Ge çalışmalarına önem veriyor. Sektörde ilk üçte yer alan Kar-el'in ürün yelpazesinde hasır çit teli, sıcak daldırma galvanizli tel, bahçe çitleri, dikenli tel, çelik hasır, tavlı tel gibi birçok ürün yer alıyor.
Ekonomim'in haberine göre, Mustafa Tunç Bakırel, 'Estenet' adı altında 2022 yılında üretmeye başladıkları ve geliştirdikleri galvanizli, PVC kaplı çit hasır ürünlerin Türkiye’de ve yurt dışında büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak, bu ürünlerin dayanıklılığı, düşük maliyeti ve çevre dostu olması nedeniyle tercih edilebilirliğinin yüksek olduğunu belirtiyor.
Avrupa’nın birçok ülkesinde karayolları ve demiryollarında kullanılan galvanizli tellerden yapılan bu ürünün, Türkiye’de kullanılması için denemelere başlandığını açıklayan Bakırel, yılda 4 milyon dolar maliyetle ithal edilen bu ürünün Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacağının altını çiziyor.
Ayrıca şirket, rüzgar enerji santrali ve güneş panelleri gibi yenilebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla çevreye duyarlı bir üretim politikası benimsiyor. Şirketin bu çalışmaları, sadece Türkiye ekonomisine değil, aynı zamanda çevreye de katkı sağladığını gösteriyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı