Bölgenin önde gelen özel çelik üreticisi Ummanlı Jindal, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerindeki çelik endüstrisi için umut verici bir geleceğe odaklandı. Jindal Shatt Oman'ın pazarlama müdürü Sunil Kumar, 2030 yılına kadar çelik pazarında yıllık %6,2'lik güçlü bir büyüme öngörüyor.
Kumar, 2030 yılına kadar talepte önemli bir artış olacağını ve KİK ülkelerinin toplu olarak yılda tahmini 38 milyon ton yassı ve uzun çelik ürününe ihtiyaç duyacağını öngörüyor. Bu projeksiyonlar, altyapı geliştirme, geniş kapsamlı mega projeler, nüfus artışı, kentleşme girişimleri ve petrol bazlı ürünlerden uzaklaşmaya odaklanma gibi çeşitli temel büyüme faktörleri tarafından desteklenmektedir.
Kumar, bölgenin çelik üretimi için ihracat pazarlarına elverişli erişim, iyi gelişmiş liman altyapısı, elektrik ark ocağı ve sünger demir üretimi için gaz rezervlerine erişim ve yenilenebilir enerji ve hidrojen projelerine artan yatırımlar gibi çok sayıda avantaja sahip olduğunu vurguladı. Bu elverişli koşullara rağmen Kumar, KİK çelik piyasasının umut vaat etmekle birlikte, çelik üretimini etkileyebilecek faktörler olan hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalara ve siyasi değişkenlere karşı hassas olmaya devam ettiğini kabul etmektedir.
İleriye dönük olarak Kumar, 2030 yılı sonuna kadar KİK'in haddelenmiş ürün talebinde 23 milyon tona, uzun ürün tüketiminde ise 14 milyon tona ulaşan bir artışa tanık olacağını öngörmektedir. Bu tahminler, KİK bölgesindeki çelik endüstrisini bekleyen önemli büyüme potansiyelinin altını çiziyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı