Jindal Stainless’ın Genel Müdürü Abhyuday Jindal'a göre konteyner kıtlığı ve artan maliyetler nedeniyle şirket ihracatları için dökme yük taşımacılığı yöntemini kullanmayı düşünüyor.
Hindistan'ın en büyük paslanmaz çelik üreticisi, güncel mali yılda üretiminin %10-15'ini ihraç ederek ABD ve Avrupa’daki pazarları hedefliyor. Ancak, bu bölgelerdeki durgun büyüme nedeniyle Haziran çeyreğindeki ihracat geçen yılın aynı dönemindeki %17'den %10'a düştü. Şirket bu düşüşü transit sürelerinin uzamasına, Kızıldeniz'de devam eden sorunlara bağlı olarak navlun maliyetlerinin artmasına ve konteyner sıkıntısına bağladı.
Jindal, konteyner maliyetinin önemli ölçüde arttığını, bazen %300'e kadar çıktığını ve birçok alanda ortalama iki katına çıktığını vurguladı. Bu endişelere rağmen Jindal, dökme yük taşımacılığının kullanılmasının varış limanına bağlı olarak deniz taşımacılığı maliyetlerini %15-25 oranında azaltabileceğini belirtti.
Jindal Stainless, birkaç dökme yük gönderimi gerçekleştirdi ve müşterilerinden onay aldı. Şirket, bu taşıma yöntemini mevcut çeyrek itibarıyla daha çok kullanmayı planlıyor. Ayrıca, Japonya gibi yeni ihracat pazarlarına da girerek, bu pazarla ilk kez iş yapmayı hedefliyor.
Şirket, Haziran çeyreğinde yüksek konteyner maliyetleri ve artan ithalatın paslanmaz çelik fiyatlarını düşürmesi nedeniyle zorluklar yaşadı. Satış hacminde %5 artışla 578.143 tona ulaşılmasına rağmen, konsolide satışlar %7'den fazla düşüşle 9.430 crore Rs'ye (yaklaşık 1,1 milyar USD) geriledi ve net kar %12'den fazla düşüşle 646 crore Rs'ye (yaklaşık 78 milyon USD) geriledi.
Gelecekte, Jindal Stainless ihracatta artış bekliyor ve iç talep konusunda iyimser bakıyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı