Sürdürülebilirlik, neredeyse 20 yıldır GROHE’nin kurumsal stratejisinin temel bir parçasını oluşturuyor. Global eksiksiz banyo çözümleri ve mutfak bataryaları markası GROHE, 2000’li yılların başında çevrenin ve kaynakların korunması amacıyla tüm ürün, süreç ve hizmetlerini sürekli olarak iyileştirmek için “sürdürülebilirlik prensipleri ve kılavuz ilkeleri”ni uygulamaya başladı. GROHE, o günden bu yana belirlediği yeni standartlar ile, çalışanları, tedarikçileri, müşterileri, süreçleri, ürünleri ve şirketin sosyal katkısını da içine alan 360 derece sürdürülebilirlik yaklaşımını uyguladı.
Sıhhi tesisat sektöründe 2020 yılına kadar karbon nötr üretime geçecek ilk büyük üretici olma hedefine odaklanan GROHE, taahhüdünü bir adım daha ileriye taşıdı. Temmuz ayında, “GROHE SIFIRA gidiyor” inisiyatifi kapsamında, dünya çapındaki beş üretim tesisinin tamamı ve Almanya’daki lojistik merkezleri, yeşil elektrik ile çalışacak şekilde dönüştürüldü. GROHE, Nisan 2020’de başlayacak yeni mali yılda hayata geçireceği iki telafi projesi ile de önüne geçilemeyen CO2 salımlarını dengeleyecek.
“Günümüz müşterileri GROHE gibi üreticilerin sorumluluk alıp sürdürülebilirlik için daha fazla uğraşmalarını her zamankinden daha yoğun şekilde talep ediyor,” diyen Grohe AG CEO’su Thomas Fuhr, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllardır sadece akıllı, sürdürülebilir çözümler üretmek için, araştırma ve geliştirmeye değil, aynı zamanda büyük ölçüde kaynak tasarrufu sağlayan bir değer zincirine de yatırım yapıyoruz. GROHE SIFIRA gidiyor ile, artık tüm sektör için örnek oluşturuyoruz: Salımlardan gitgide daha fazla kaçınarak, bu mümkün olmadığında da, bunları dengeleyerek CO2 sorunu ile aktif şekilde mücadele ediyoruz.”
GROHE tesislerinde alınan çok sayıdaki önlem sayesinde başarılı sonuçlar elde edilen sürdürülebilirlik girişimi, karbon ayak izinin uzun vadede azaltılması ve kaynakların korunmasını hedefliyor. Toplu ısıtma ve enerji santrallerine yatırım yapan GROHE, Tayland’ın Klaeng bölgesindeki tesisin genişletilmesi için Alman Sürdürülebilir Bina Konseyi tarafından gümüş sertifika ile ödüllendirildi ve Almanya’nın Hemer şehrinde son teknolojiye sahip bir test laboratuvarı kurdu. Ayrıca bu yıl hayata geçirilen ve malzeme tasarrufu sağlayan 3D metal baskı işlemi gibi, sürdürülebilirliği artıran gelişmiş teknolojilere de odaklandı.
Tüm bunların sonucunda, GROHE, 2014’te sürdürülebilirlik programının hayata geçirilmesinden bu yana enerji verimliliğini %24 artırıp sera gazı salımlarını da yaklaşık %40 azaltmayı başardı. Bu sonuçlar markanın hali hazırda %20’lik 2021 hedeflerinin çok ötesine geçtiği anlamına geliyor.
GROHE Hindistan ve Malavi’de İki Su Projesini Destekliyor
GROHE’nin bugüne kadar önüne geçilemeyen CO2 salımlarını dengelemek üzere attığı diğer adımlar ise iki telafi projesini desteklemesi oldu: Hindistan’ın kuzeyinde işletilen bir hidroelektrik enerji santrali, ağırlıklı olarak kömür ile çalışan enerji santrallerinden gelen enerjinin yerini aldı. Afrika’nın denize kıyısı olmayan ülkelerinden Malavi’de yürütülen bir projede ise, içme suyu üretiminde kullanılan sondaj deliklerinin tamir ve bakımı yapılıyor. Seçilen telafi projelerinin yardımıyla, GROHE, WWF himayesinde geliştirilen Altın Standardı gibi, son derece katı kriterler bazında faaliyetleri destekleyecek. Önlemler, CO2’den sakınmanın yanı sıra, projelerin bulunduğu ortamlarda, daha sürdürülebilir, ekolojik ve sosyal bir kalkınmaya da katkıda bulunuyor.
"GROHE SIFIRA gidiyor ile, sıhhi tesisat sektörünün en sürdürülebilir markalarından biri olarak öncü konumumuzu daha da ileri taşıyoruz,” diyen Thomas Fuhr, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak henüz nihai sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşabilmiş değiliz; daha iyi olabiliriz ve olmalıyız.”
B konudaki ararlılığı, GROHE’ye çok sayıda ödül de kazandırdı. Marka, halen Alman Sürdürülebilirlik Ödülü’ne aday gösterilen üç büyük şirket arasında yer alıyor. GROHE CEO’su Thomas Fuhr da, sürdürülebilirliğe gösterdiği bağlılıktan ötürü kısa süre önce Alman Çevre Yönetimi Derneği B.A.U.M. kurumsal ağı tarafından ödüllendirildi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı