Glystra'ya göre, Birleşik Krallık'ın hurda tüketimi yıllık bazda sadece %25 düzeyinde ve kullanımın düşük seviyede kalmasının nedeni de elektrik fiyatlarından kaynaklanıyor.
Ancak Glystra, Birleşik Krallık'ta hurda talebindeki büyümenin 2027 yılında tüketimde %70'lik bir artışa yol açmasının beklendiğine dikkat çekti.
UK Steel temsilcisi, çeliğin yaklaşık %77'sinin hurda ihracatını kısıtlayan önlemler alan ya da almayı planlayan ülkeler tarafından üretildiğini vurguladı.
Ayrıca Glystra'ya göre Birleşik Krallık'ın hurda ihracatı ve ardından çeliğin yeniden ithal edilmesi yılda 1,5 milyon ton karbon emisyonuna yol açıyor. Ek olarak, İngiltere'nin hurda ihracatının %60'ı, çoğu daha düşük çevre standartlarına sahip OECD üyesi olmayan ülkelere yapılıyor.
Glystra, hurda politikasının Birleşik Krallık çelik sektörünün net sıfıra geçişi için çok önemli olduğuna inandığını belirtti. Yurtiçi alıcılar ihracat pazarlarındaki alıcılarla eşit şartlarda rekabet etme imkanına sahip olması gerektiğini ve daha önce elektrik ark ocaklarında (EAF) üretilmeyen çeliği üretmek için yüksek kaliteli hurdaya yönelik artan talebi karşılamak için inovasyon gerekeceğini de aktardı.
İngiliz çelik endüstrisinin yeşil dönüşümünün ülkedeki hurda talebini artıracağını belirten UK Steel Yönetim Kurulu Başkanı Gareth Stace, çelik endüstrisinin karşısındaki zorluğun, daha fazla elektrik ark ocağına yakıt sağlamak için bu hammaddeden yeterli miktarda bulunmasını sağlamak olacağını kaydetti. Kuruluşa göre, Birleşik Krallık yılda 10-11 milyon ton çelik hurda üretiyor ve bunun 3 milyon tondan azı işleniyor, geri kalanı ise yerel çelik üreticilerinden gelen yetersiz talep nedeniyle ihraç ediliyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı