Arçelik A.Ş. Satınalma birimi, Arçelik A.Ş. Buzdolabı İşletmesi Ar-Ge birimleri ve ARİNKOM TTO iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Tedarikçi İnovasyon Programı’ çerçevesinde düzenlenen etkinliğe, Anadolu Üniversitesi akademisyenleri, Arçelik A.Ş. Ar-Ge çalışanları ve yetkilileri, ARİNKOM TTO ekibi ve Arçelik Yan Sanayi Kuruluşları temsilcileri katıldı. Etkinlik, yan sanayi kuruluşlarının inovasyon yeteneklerinin güçlendirilmesi ve “Arçelik - Tedarikçi- Araştırmacı” üçgeninde proje geliştirilmesi amacıyla düzenlendi.
Etkinlikte, Arçelik A.Ş. Ar-Ge Direktörü Cem Kural ve Arçelik A.Ş. Satın Alma Direktörü Emin Bulak’ın açılış konuşmalarının ardından, ARİNKOM TTO Üniversite Sektör İş Birlikleri Koordinatörü Gülçin Avul ‘Arçelik Anadolu Üniversitesi Tedarikçi İnovasyonu Programı’, Arçelik A.Ş. Proje Yöneticisi Çağdaş Fidan ise ‘Geleceğin Buzdolabı’ konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler. Arçelik Garage Takım Lideri Celal Vatansever’in Arçelik Garage tanıtım sunumu ve workshop hakkındaki kısa bilgilendirmesi ardından workshop çalışmaları başlatıldı.
Atölye çalışması “Design Thinking” inovasyon metodu ile gerçekleştirildi. Çalışmanın sonunda gruplar hazırladıkları proje sunumlarını gerçekleştirdiler. Ana Sanayi-Tedarikçi-Üniversite İş Birliği çerçevesinde proje odaklı somut çıktılar elde edilen ve sonrasında farklı projelerin doğacağı etkinlik, katılımcılara belgelerinin verilmesi ile sona erdi.
Arçelik A.Ş., hayata geçirdiği Tedarikçi İnovasyon Programıyla, tedarikçileri ile birlikte ortak Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmayı, bu faaliyetler neticesinde kurumları ve toplumu geleceğe taşıyacak ürünler, teknolojik yenilikler, hizmetler tasarlamayı amaçlıyor. Şirket, tüm süreçte üniversitelerin araştırma sonuçlarını ve bilgi birikimlerini de çalışmalarına entegre ederek, Arçelik A.Ş.’yi geleceğe taşıyacak yenilikler yaratmayı hedefliyor.
Tedarikçi İnovasyon Programı’na ilk olarak buzdolabı ürünü ile başlandı. Arçelik A.Ş. ve Anadolu Üniversitesi ortak atölye çalışmaları neticesinde buzdolabında ‘Kalite Algısı ve Ergonomi’, ‘Soğutma ve Verimlilik’ ve ‘Elektronik’ olmak üzere üç ana konu başlığı belirlendi.
Bu üç konu başlığı altında yürütülen program 4 aşamadan oluşuyor:
1.Fikir geliştirme
2.Fikirlerin değerlendirilmesi
3.Seçilen fikirlerin projelendirilmesi
4.Proje yönetimi
5.Yeni ürünlerin pazara sunulması
Fikir Geliştirme aşaması Tedarikçi İnovasyon Programı 1. Atölye Çalışması ile gerçekleştirildi. Belirlenmiş olan ana konu başlıkları dikkate alınarak karma gruplar oluşturuldu ve bu gruplar Arçelik Garage ve Anadolu Üniversitesi mentorları eşliğinde atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Atölye çalışması sonrası oluşan fikirler Arçelik Satınalma ve Arçelik Buzdolabı İşletmesi teknik ekipleri tarafından değerlendirilerek önceliklendirilecek. Seçilen her bir proje için çalışma grupları oluşturulacak ve projelendirme aşamasına geçilecek. Ayrıca elde edilen proje sonuçları dikkate alınarak 2018 yılında Arçelik tarafından ‘Tedarikçi İnovasyon Ödülü’ verilecek.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı