Bu ortaklık, H2 Energy'nin Danimarka'daki Esbjerg tesisinden yeşil hidrojenin Almanya'ya taşınmasını ve Alman endüstrisine dağıtılmasını hedefliyor. Özellikle çelik üreticileri, kimya fabrikaları ve enerji üreticileri gibi sektörler bu hidrojenin başlıca tüketicileri arasında olacağı belirtildi.
Danimarka'da planlanan 1 gigavat kapasiteli üretim tesisi, açık deniz rüzgar çiftliklerinden elde edilen enerji ile yılda 90.000 ton yeşil hidrojen üreteceği bildirildi. Bu hidrojen, Almanya'daki Ontras Green Octopus Mitteldeutschland boru hattı aracılığıyla Berlin, Leipzig ve Magdeburg gibi endüstriyel merkezlere taşınıyor. Bu hattın uzunluğu ise, yaklaşık 300 kilometre olacağı ve Almanya'daki hidrojen çekirdek ağına entegre edileceği belirtiliyor.
Almanya, 2030'a kadar artması beklenen hidrojen talebini karşılamak için ithalata büyük ölçüde güveniyor ve talebin %50 - %70'inin ithalat yoluyla karşılanması planlanıyor. Bu bağlamda Ontras ve H2 Energy Europe arasındaki iş birliği, Almanya'nın hidrojen altyapısını güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Avrupa genelinde bir hidrojen omurgası oluşturma hedefleri doğrultusunda bu boru hatları, düşük karbonlu bir enerji geçişine önemli katkılar sağlayacağı aktarıldı.
Bu proje, Almanya'nın sanayisinin karbonsuzlaştırılması adına büyük bir adım olarak öne çıkarken, Avrupa'nın genel hidrojen altyapısına da ciddi bir katkı sunması hedefleniyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı