Meclis'te konuşan Başkan Demirtaş, 2 yıl gibi bir sürede İzmir'e örnek akıllı bir bina oluşturduklarını, döşenen kablo uzunluğunun ise 27 kilometreyi bulduğunu belirtti. Yeni binadaki konuşmasında 5 hedefini de sıralayan Başkan Demirtaş, "İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak ekonomi, mühendislik, sağlık ve meslek eğitimini en iyi veren ilk 500 üniversite arasına girmek istiyoruz. Ayrıca daha zengin İzmir için daha çok turist, daha çok ihracat, daha çok yabancı sermaye, daha çok fuar hedefimiz var " dedi.
İTO Ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Ekrem Demirtaş, yeni binanın açılışında olumsuz konuları ele almak yerine binanın güzelliklerini tanıtmak istediğini söyledi. Toplam 7 katlı binanın 75 milyon liraya malolduğunu açıklayan Başkan Demirtaş, "Bu yeni binamız, 1885 yılında kurulan Odamızın 4. binası oldu. İlk bina 1922 yılında yanmış, sonra 1927 yılında aynı yere ikinci bina yapılmış. 1987 yılında 3. bina, Merhum Dündar Soyer döneminde yine aynı yere inşa edildi. Yetmediği için Balkaner İşhanı’nı benim dönemimde aldık. Büyüyen İzmir’e ve büyüyen İzmir Ticaret Odası’na yetmediği için 2017 yılında da bu binamızı inşa ettik" diye konuştu.
İZMİR'İN TARİHİ, EGE'NİN ÜRÜNLERİ
Sadece bir bina yapmak istemediklerini açıklayan Başkan Demirtaş, süsleme unsurlarıyla 10 bin yıllık geçmişi olan şehrin tarihine göndermeler yaptıklarını kaydetti. Binanın aynı zamanda yenilikçi ve öncü bir kimliğe sahip olmasını istediklerini belirten Başkan Demirtaş, "Geçmişte, Kordon, mermer binaları ve sütunlu cepheleri ile “güzel” sıfatını kazanmış. Biz de böyle bir cephe ve geçmişten günümüze gelen sütun başlıklarını Kemalpaşa Mermeri ile inşa ettik. Protokol girişimiz bu cepheden olacak. Giriş kapımızın, yerdeki mermerinde bulunan Agora desenlerinin, tavandaki süslemelerin hepsinin ayrı anlamları var. Halılarımız ise yine Ege Bölgesi'nin halılarından oluşuyor. Ticaret Tarihi Müzemiz, Amerikan Ticaret Ofisi de yine bu binada da yer alıyor" ifadelerini kullandı.
İZMİR İÇİN 4 HEDEF
İTO'nun 2018 bütçesini hazırlamaya başladıklarını açıklayan Demirtaş, meclis üyelerinin de önerilerini beklediğini açıkladı. Yapılan yeni bina inşaatı nedeniyle zayıflayan İTO bütçesine rağmen, Türkiye'nin yüksek hedeflerine katkı koyacak bir program yapmak istediklerini vurgulayan Demirtaş, "Önümüzdeki yıllarda daha zengin İzmir için; daha çok turist, daha çok ihracat, daha çok yabancı sermaye, daha çok fuar hedefimiz var. Hep birlikte bu hedeflerimizi yakalayacağımıza inanıyorum" dedi.
"İLK 500'E GİRMELİYİZ"
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden güzel haberler vereceğini söyleyen Demirtaş, "Üniversitemiz; Doğu Avrupa ve Orta Asya’da bulunan 2 bin 938 üniversite arasında; alıntı ve makale değerlemesinde 76. sıra, öğrenci sayısında 104. sıra, akademik itibarda 151. sıra, genel sıralamada 200. sırada yer aldı. On yedinci yılımızda bu yerlere gelmek elbet başarı. Ama hedefimiz, dünyadaki ekonomi, mühendislik, sağlık ve meslek eğitimini en iyi veren ilk 500 üniversite arasına girmek" diye konuştu.
İLK MECLİS'TE İLK ÖDÜLLER
Tarihi bir gün yaşadıklarını söyleyen Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise binanın yapılması için karar alan, katkı koyan herkese teşekkür etti. Akdurak, "Yeni binamızın girişinde hepinizin ayrı ayrı yer alması yarın çocuklarınıza bırakacağınız en büyük miras. Bu binanın uzun yıllar İzmir'e ve üyelerimize iyi hizmetler vermesini dilerim" dedi. Meclis toplantısında Gaziantep Halı Fuarı'nda yılın halıcısı ödülünü alan İTO Meclis Üyesi Naci Ölçen'e de plaketi İTO Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından verildi. Ayrıca yeni binanın yapımına verdiği katkılar dolayısıyla da Oda Mülkleri Komisyonu Üyelerine Başkan Demirtaş tarafından birer teşekkür plaketi verildi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı