Satış fiyatlarının uygun ve projenin kaliteli olması sebebiyle satışların hızlı olduğunu söyleyen Yiğit ,”Projemize çok yakın konumda 8 üniversite var. Öğrenciler ve yakınları projeye çok ilgi gösteriyor. Satışlarımızın çoğu bu kesime ve yatırım amacında olanlara. 1+0 daireler 240 bin liradan, 1+1 daireler 380 bin liradan başlıyor. Kira öder gibi daire sahibi oluyorlar. Bunlar lansman fiyatları. Ay başında fiyatlar yüzde 10 artacak” dedi. 32 daireyi öğrencilerin ve ailelerinin aldığına dikkat çeken Yiğit, “Hatta 1-2 satışa ben dahil oldum. Öğrenci yakınları ‘Çocuğum nasıl olsa üniversite kazanacak. Bu bölgeden başka bir yerde okumayacak’ diyerek daire şimdiden satın aldılar” diye konuştu.
Küçük metrekareli konutları tercih etmelerinde hedef kitlelerinin etkili olduğunu söyleyen Yiğit, “Fortis İstanbul, İstanbul’da yatırım amaçlı konut almak isteyenlerin yanı sıra Anadolu’dan sürekli İstanbul’a gelen iş insanlarının da ilgisini çekecek. Yeni evli çiftler, genç profesyoneller, havaalanı ve bölgede bulunan şirketlerin çalışanları ile yabancı yatırımcılar da Fortis İstanbul’un hedef kitlesi arasında yer alıyor” dedi.
192 MİLYON TL YATIRIM
Projenin 2016 sonunda teslim edileceği belirten Yiğit, “Proje, 3 blok 705 daireden oluşuyor. 4 bin 700 metrekare cadde mağazaları var. 1+0, 1+1 ve 2+1 daireler var. Toplam yatırım bedeli arsa dahil 192 milyon TL civarında” diye konuştu. Bulundukları çevrede küçük dairelerin daha çok talep edildiğine dikkat çeken Yiğit, “Her evin balkonu olmasına çok dikkat ettik. Projeye giriş çıkış çok rahat oldu. Sefaköy girişinden hemen projeye ulaşılıyor. Metrobüse yakın. 130 metre yakının da bir metro olacak. Havalimanına da en yakın projelerden biriyiz” ifadelerini kullanıdı. Yiğit, ortalama kira bedellerinin çevrede 1+1 dairelerde 1500 liradan başladığını belirtti. Yiğit, “7-8 daire alıp kiraya vermeyi düşününler de oldu” dedi.
Yatırımın yarısı toprağın altına
DİYARBAKIR’da 384 dairelik bir projenin bitmek üzere olduğuna değinen Yiğit, “Bu zamana kadar Diyarbakır’da 650’ye yakın daire yaptık. Orada maliyetler daha düşük. Dİyarbakır ile İstanbul arasında yüzde 50’ye yakın maliyet farkı var. Orada zemin sağlam olduğu için toprağa çok fazla yatırım olmuyor. Ancak İstanbul’da yatırımın çoğu toprağın altına gidiyor” diye konuştu.
Bir blok otel olabilir
KOMPLE bir bloğu yurtdışı merkezli yabancı bir otel zincirinin istediğini ifade eden Yiğit, “Bazı yurtiçi ve yurtdışı fonların da talebi var. Proje hepsi birbirinden ayrı 3 bloktan oluşuyor. C bloğu komple almak isteyen bir otel grubu var” dedi. Havalimanı taşınsa bile bölgenin değerini kaybetmeyeceğini kaydeden Yiğit, “Yeni havalimanına da bu yoldan gidilecek” dedi.
kaynak:inşaat&yatırım
tarih:05.07.2015
Comments
No comment yet.