Türk yapı sektörünün 42 yıldır en büyük zirvesi olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 18-22 Haziran tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Endüstri profesyonellerini desteklemek ve sektöre fayda sağlamak için zengin içerikli iş programlarına da ev sahipliği yapan fuar Türkiye, Balkanlar, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya ve BDT'den yapı sektörlerinin temsilcilerini bir araya getirecek.Fuar’a bu yıl yapı sektörünün gelecek senaryoları damga vuracak.
Yapı Fuarı, yapı sektörü stratejisini desteklemek, bilgi alışverişini sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik boyutları arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin tanıtılmasını sağlıyor. Türk yapı sektörünü farklı içeriklerle buluşturacak fuarda bu yıl da birçok etkinlik gerçekleşecek. 30’un üzerinde etkinlik, 90’ı aşkın ulusal ve uluslararası uzman konuşmacının yer alacağı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2019’a bu yıl 11 binin üzerinde uluslararası ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Robot Turuncu iş başında
“Tasarla Türet, Robotla Üret!” sloganıyla gerçekleşecek olan Yapı Robot Zone’dafuar boyunca eş zamanlı olarak Robot Turuncu ile robotik üretim gözlemlenebilecek ve yapı sektöründe robot teknolojileri konulu sohbetlere katılınabilecek. Robot Turuncu ahşap/tuğla blokları dizerek kendi mekanını üretecek. Yapı Robot Zone’un ev sahibi Fabb.
Mars’taki evimiz kurgulanıyor
VR Home ile hayalimizdeki mekanları ve Mars’taki evimizde yaşamayı deneyimleyeceğimiz çalışma, Garage Atlas iş birliği ile gerçekleşiyor. Garage Atlas ekibiyle ziyaretçiler, mimari ve çok boyutlu deneyim tasarımı üzerine yapılan VR+ çalışmalarının konumlanacağı Yapı VR Home’u deneyimleme fırsatı bulacak.
Fuarda 5 gün boyunca 5 farklı temada gündem buluşmaları gerçekleşecek
İş geliştirmeye yönelik gelecekten izler taşıyan etkinliklerle verimli bir platform sunacak olan fuar 5 gün boyunca 5 farklı temada gündem buluşmalarına ev sahipliği yapacak. Etkinliklerden bazıları ise şöyle:
Yapı Arena, mimari ve iş odaklı panellere, ortaklığa yönelik oturumlara, inovatif tasarım ve teknolojiler hakkında sohbetlere ve konuk konuşmacılara sahne olacak. Yapı Arena aynı zamanda yenilikçilik odaklı Yapı Innovation özel bölümüyle de sahnesini, 2019 yılının yeni ürün ve teknolojilerinin tanıtıldığı canlı sunum ve seminerlere ayıracak. Yapı Arena’da ziyaretçiler tasarım ve üretim süreçlerinde “dijital dönüşüm”, IoT ile Dijital İkiz, BIM ve VR entegrasyonu gibi yeni nesil araç ve kavramlarla tanışacak.
Genç profesyonellere, yeni mezunlara ve öğrencilere malzemeyi tanıyarak yerinde deneyim boyutu kazandıran, aynı zamanda mimarlık, yaratıcı düşünce ve tasarım üzerinden sosyal sorumluluk yükleyen Yapı Unplugged 02 Atölyesi’nin fuar boyunca ortaya çıkardığı modüller fuarın son günü olan 22 Haziran Cumartesi günü tanıtılacak.
Yapı Masterclass kapsamında ise 4 güne özel tasarlanan farklı ziyaretçi gruplarının ilgi ve çalışma alanlarını kesiştiren moderator eşliğindeki mimari ustalık sınıflarıdüzenlenecek. Standların gezilmesi sonrasında master mimarlarve onların proje paydaşları olan içmimar, makine mühendisi, inşaat mühendisi gibi profesyonellerle söyleşiler düzenlenecek.
Başkanlar Forumu’nda yapı sektörü’nün 2019-2020 gündemi tartışılacak
Bu bölümde, sektörel derneklerin başkanları ve kamu temsilcileri ile “Gündem Buluşması” planlanmaktadır. Her yıl Yapı Fuarı İstanbul’un sunduğu platformla gelenekselleşmesi öngörülen buluşmada, sektörün geçirdiği yılın malzeme, inşaat, ekonomi ve planlama perspektiflerinden değerlendirilmesi, gelecek projeksiyonlarının tartışılması, fuarın ilk gününden mesajlar verilmesi ve yerel yönetim ile devlet politikalarının mercek altına aldığı konu başlıklarının gündeme taşınması hedefleniyor.
Yatırım Odağı Forumu’nun konusu “Turizm ve İnşaat”
Her yıl Yapı Fuarı İstanbul’un sunduğu platformla gelenekselleşmesi öngörülen buluşmada, sektörün geçirdiği yılın malzeme, inşaat, ekonomi ve planlama perspektiflerinden değerlendirilmesi, gelecek projeksiyonlarının tartışılması, fuarın ilk gününden mesajlar verilmesi ve yerel yönetim ile devlet politikalarının mercek altına aldığı konu başlıklarının gündeme taşınması hedefleniyor.
Comments
No comment yet.