1)Firmanızın faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?
Türkiye'de yalıtım sektörünün ilk firması olan Emülzer, 1935 yılından beri su yalıtımı için en kaliteli ve güvenilir likit yalıtım ürünleri üretmektedir. %100 Yerli Türk malıdır.1935 yıllarında at arabalarıyla yapılan sevkiyatlar yerini lojistik depolarına, yapılan üretimlerde kullanılan ufak metal kazanlar ise yerini otomatik, reaktörlere bırakmıştır.
Geleneksel kalite ve istikrarlı çalışma anlayışı yanında, yıllar içinde sürekli geliştirdiği ürünleriyle de Türkiye'de likit yalıtım teknolojisinin öncüsü olmuştur. Üretimini, en yüksek teknolojiyi kullanarak ve ISO-9001:2008 sertifikasıyla sürdürmekte olan Emülzer, su yalıtımı alanında ülkemizdeki geniş ürün yelpazesine sahip firmalar arasındadır. Firmamız, yalıtım uygulamaları ve saha çalışmalarındaki deneyimiyle inşaat sektörünün değişen ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürünler geliştirmektedir. Emülzer, doğru insan kaynağını kullanarak, birikimini yenilikçi çözümler üretmekte kullanmaktadır.
2)Ürün gamınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Emülzer,1935 yılından beri sadece su yalıtımı ürünleri üretmektedir.
Su yalıtım malzemeleri ürün grupları:
1-Bitüm esaslı, likit sürme su yalıtım malzemeleri
2-Derz dolgu malzemeleri (Bitum,poliüretan,epoksi,polysülfit)
3-Su tutucu bantlar (bentonit, bitüm ve akrilik polimer esaslı)
4-Harç Katkıları (Süper-hiperakışkanlaştırıcılar,latex, antifriz katkıları)
5-Çimento esaslı yalıtım malzemeleri (yarı,tam ve süper elastik yalıtım harçları, kristalize harçlar, grout ve tamir harçları)
6-BitümlüMembranlar (app ve sbs, fiber-polyester takviyeli,2-5mm kalınlık aralığında)
7- Poliüretan likit membranlar ( saf, bitümlü ve hibrit)
8-Akrilik esaslı likit membranlar
9-Silan siloxan esaslı şeffaf izolasyon malzemeleri
10-Epoksi zemin kaplamaları
11- Drenaj levhaları
12-Nefes alan çatı örtüleri
13-Geotekstiller.
3)Firmanız 2018’de nasıl bir performans gösterdi? 2019 yılıyla ilgili hedefleriniz nelerdir?
2018 yılında satış hedeflerimize ulaştık. İhracattaki oranımız ise yüzde 30'un üzerine çıktı. Bitüm esaslı ürünleri Türkiye'de ilk üreten firma olmamız nedeniyle yine tonaj açısından, ağırlıklı olarak bu ürünlerin satışını yaptık. Su ile şişen bantlar,mshibrid ve poliüretan esaslı ürünlerin satışı ciro açısından daha fazla katkıda bulundu.
2019 yılında ''yükte hafif paha da ağır '' ürünlere ağırlık vermeyi planlamaktayız. Tecrübe ve bilgi birikimi gerektiren ürünler (know-how) cirosal fayda sağlamanın yanı sıra birçok marka projede, firmalara çözüm ortağı olmamıza olanak sağlamaktadır. Firmalar Emülzer'i sadece bitüm esaslı ürünler deyince akla getirmeyerek, diğer su yalıtımı ürünleri içinde aramaktadır, fiyat almaktadır.
2017 yılında hizmet sunmaya başladığımız ve projesi devam eden işlere, halen ürün verdiğimiz bazı büyük ölçekli projeleri örnek verebiliriz:
Proje Adı Firma
3. Havalimanı Cengiz-Mapa-Limak-Kalyon-Kolin (CMLKK)
Gebze-İzmir Bağlantı yolları Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Güriş (NÖMAYG)
Marmaray CR3 Kolin-Kalyon-Cengiz (KKC)
Kuzey Marmara Otoyolu Kolin-Kalyon-Cengiz-Limak
Samsun-Kalın Projesi, Çelikler-Gülermak
Sabiha Gökçen Hava,
Ankara-Kayaş Çelikler İnş.
Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Sigma-YDA-Makimsan-Burkay (SYMB)
TANAP Limak, Yüksek-Sicim...
Kuzey Marmara Otoyolu Kalyon, KRP, Kolin..
İzmir Çevre Yolu İçtaş-Kalyon-Astaldi (İKA)
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren ÖZKAR İnşaat
Ankara-Niğde Otoyolu ERG İnşaat A.Ş.
4)Yalıtım sektörünü değerlendirir misiniz? Önümüzdeki dönemde sektörünüzün gelişimini nasıl öngörüyorsunuz?
Özellikle dövizdeki değişkenlikler, hammadde ve genel giderlere gelen zamlar, yatırımcıyı tedirgin etmektedir. Bununla birlikte inşaata olan talep de devam etmektedir. Mimari proje firmaları, mühendislik firmaları genelde yurtdışı menşeili firmaların ürünlerini tercih ederek, projeye yazmaktadırlar. Ancak yükleniciler; mümkün olduğunca ve muadili de var ise, daha çok yerli üreticiden ürünleri tedarik etmeyi istiyorlar. Bu durum kaliteli, istikrarlı üretim yapan yerli firmalar için bir avantajdır.
Piyasada talep gören, ancak muadili portföyünde olmayan ürün için, yerli firmalar girişimcilikte bulunmaktadır. Firmalarındaki, ARGE (araştırma-geliştirme) ve ÜRGE (üretim-geliştirme) çalışmalarının yapılmasının önünü açmaktadırlar. Bu durum yatırımcıyı teşvik etmektedir. Ayrıca birçok proje geliştirme için desteklerde (KOSGEB, TÜBİTAK.. ) sunulmaktadır.
Kanuni düzenlemelerin de gelmesiyle, ''su yalıtımı yapılması zorunlu'' hale geldi. Kişilerin öngörüsünden çıktı, sistemsel bir zorunluluk oluştu. Bu durumda, sektörün önünün açık olduğunu ve yapılacak daha bir çok işlerin olduğunu göstermektedir.
5)Binalarda Su Yalıtım Yönetmeliği yayımlandı. Yeni yönetmeliğin yalıtım sektörüne katkısı ne olacak?
Üretim yaptığımız ürünler su yalıtımı ürünleridir. Ürünlerin pazarda yer bulması ve şantiyelerde, yapı marketlerde, nalburiye sektöründe talep ediliyor olması; doğrudan şartnamelere, yönetmeliklere bağlıdır.
1 Haziran 2018'den itibaren Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Pazara olumlu yönde katkı sağladığını düşünüyorum. Yönetmelik; su yalıtımı üreticilerini, uygulamacılarını, ürünü satan bayilerin işini olumlu yönde arttırdı.
Su yalıtımı ürünleri üreten birçok firmanın, sektörün uzun zamandan beri beklediği bir haber idi. Yönetmeliğin uygulamaya geçişi süresince; Bakanlığa, mimari ofislere, mühendislik firmalarına, müşavirlik firmalarına, belediyelere, yapı denetim kuruluşlarına, müteahhitlere, üniversitelere pek çok işler düşmektedir.
Bunun bir sonraki aşamasında ise mimari ofislerden ''Su Yalıtım Projesi'' istenmesi olmalıdır. Aksi taktirde, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilmemelidir. Şantiyede; su ve ısı yalıtımı beraber kullanılacak ise uygulama aşamaları mutlaka denetlenmeli ve sistem detayı için ufak bir numune de yapılmalıdır.
Gelişmiş ülkelerde bir mimari ofis, yılda 8-10 proje çizdiği zaman, o yılın çok yoğun çalışılarak geçirildiğini iletmektedir. Ülkemizdeki bazı mimari proje firmalarında, proje adedi üç haneli rakamlarla ifade edilmektedir. Gelişmiş ülkelerin yurt dışında çizilen projeye göre pafta sayısı, ülkemizdekine göre 10 kattan daha fazla olabiliyor. Temelden-çatıya kadar su yalıtımı detayları gibi ayrıntılara girildikçe projelerdeki pafta sayısı da artış gösterecektir. Yapılan işe, emeğe göre de alınan bedelin tatminkar olması gerekmektedir. Proje bazında düşünüldükten sonra uygulama aşamasına geçilmesi daha az masraflıdır.
6) İnşaat firmalarına sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?
Emülzer, satış stratejisini değiştirmiştir. Fabrikadan, doğrudan satış yapılmamaktadır. Satış, bayiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Sonuçta, sevkiyat takibi, irsaliye düzenlemek, faturalandırmak, tahsil etmek vb. ciddi bir iş yükü ve zaman. Diğer taraftan da, ''ürün rafta olduğu zaman'', satılmaktadır. Bu nedenle bayilerde stok tutmaya başlamışlardır. İnşaat firmalarına daha fazla zaman ayırıp, hizmet sunmak için, bayi satış kanalı geliştirilmektedir.
Şantiye taramaları sırasında veya onlardan gelen talepler halinde, inşaat firmaları ziyaret edilmektedir. Şantiyenin, üründen istediği özellikler ve detaylar birebir görüşülmektedir. Gerekirse numune vererek uygulama yapılmaktadır. Karar verildikten sonra da uygulama metodu ve kontrol listeleri hazırlanmasına yardımcı olunmaktadır. Böylece gerek teoride, gerek ise pratikte bir hata yapılması önlenmektedir. Sonuçta su yalıtım ürünleri, işin sonunda el ile tutulup, göz ile görülen ürünler olmayıp, alt yapı malzemeleridir. Etkinliği yapıda yaşam başlandıktan veya işletmeye açıldıktan sonra görülmektedir.
Comments
No comment yet.