9,910.61 TRY BIST 100 BIST 100
4.85 CNY CNY CNY
35.40 USD USD USD
36.45 EUR EUR EUR
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
39.88 TRY Interest Interest
79.76 USD Fossil Oil Fossil Oil
30.41 USD Silver Silver
4.30 USD Copper Copper
96.59 USD Iron Ore Iron Ore
350.00 USD Shipbreaking Scrap Shipbreaking Scrap
2,689.76 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Sosyal Medyayı Partner Seçen Banka Batacak

KOBİL CEO’su İsmet Koyun, geleceğin ekonomisinde bankaların bir yol ayrımında olduğunu ve doğru adımları atmayanların batacağını söyledi.

Sosyal Medyayı Partner Seçen Banka Batacak

1980’li yıllarda Almanya’ya yerleşmiş olan İsmet Koyun, aynı dönemde bilgisayar satışı yapmak için KOBİL’i kuruyor. Hızla büyüyen KOBİL şimdi dünyanın önde gelen bankalarına güvenlik çözümleri sağlıyor. Bankacılık sektörünün hızlı bir dönüşüm geçirdiğini belirten KOBİL Kurucusu ve CEO’su İsmet Koyun, zamana ayak uyduran bankaların ayakta kalabileceğini diğerlerinin ise yok olacaklarını belirtti.

Bankaların kendi müşteri veritabanlarını ve sistemlerini başkalarına açmak yerine kendi ekosistemlerini oluşturmalarını gerektiğini belirten İsmet Koyun şöyle dedi: “Eğer bir banka Facebook’u kendine partner olarak seçerse batacak. Çünkü 2 sene sonra Facebook, Apple ya da Google, bu müşterileri bankadan almaya ve kendi servislerini sunmaya başlayacak. Ancak eğer banka kendi müşterileri bir ekosistem kurar ve müşterilerinin dijital dünyadaki tüm ihtiyaçlarını kendi çözemeye başlarsa, ayakta kalmaya devam edecek. Bankaların müşterilerine şunu demesi lazım; sen benim kanalımdan otel, uçak rezervasyonu yapabilir, bu kurumlara ödemeler gönderebilir, nüfus cüzdanı örnekleri gibi belgelerini güvenle saklayabilirsin. Bu şekilde kendisi için çok değerli olan müşteri bilgilerini her zaman içeride saklamış olacak. Eğer banka bu hizmetleri vermez ve yalnızca banka olarak kalır, kazanç modelini faizli para giriş çıkışı üzerine kurarsa, aynen şu anda Almanya’da olduğu gibi faizlerin düşmesi ile birlikte zarar etmeye başlayacaktır.”

Banka güven verici olmalı
Bankaların ilk kuruluş felsefelerinin de güven vermek üzerine olduğunu belirten İsmet Koyun, bu özelliği yitiren bankaların büyük risk altında olacağını belirterek şöyle dedi: “Bankaların yeni dijital dünyada müşteriye verecekleri en büyük teminat güven olmalıdır. Banka müşterisine şunu diyebilmesi gerekiyor: sen işlemlerini benim üzerimden yap, çünkü ben seni tanıyorum. Amazon’dan bir sipariş vereceksen, bilgilerini başkaları ile paylaşma. Ben sana bu hizmeti güvenle vereceğim. Bankalar için artık çıkar yol bu olacaktır. Yakın zamanda kâğıt para birimleri de ortadan kalkmış olacak. Dijital para birimlerine geçildiğinde artık güvenlik sorunu çok daha önemli olmaya başlayacak. Dijital para da güvenliği sağlayabileceğini vaat eden kurumlar geleceğin yıldızları olacaktır.”

Türk bankaları çok yenilikçi
Türk bankalarında ciddi bir yenilenme hareketi olduğunu belirten İsmet Koyun, şöyle dedi: “Türk bankaları senaryo olarak çok çok ilerideler. Ancak Türk bankalarının projeleri yürütme şekilleri çok profesyonelce olmuyor. Çoğu zaman proje gruplarında yapılan değişimler sebebiyle işler hızlı yürümeyebiliyor. Ancak inovasyon düşüncesi olarak Türk bankalarının çok çok ileride olduklarını görüyorum. Türkiye’deki bankalar güvenliği yalnızca bir gereklilik olduğu için değil, işlerini farklı yerlere aktarmak için kullanıyorlar. Artık bankalar şubelerden kurtulup her noktaya gitmek için yollar arıyorlar. Güvenlik burada halen birinci öncelikleri olacak.”

Makinalar arası iletişim iş hayatını değiştiriyor

Dijital para birimleri ve yeni ödeme sistemleri sayesinde makinalar arası iletişimin çok daha önemli hale geleceğini belirten İsmet Koyun, her endüstride devrimsel değişimler olacağını belirterek şöyle dedi: “Yakın geleceğin dünyasından bir örnek vereyim. İşyerinizdeki kahve makinası bundan sonra M2M sayesinde internet üzerinden tedarikçiler ile iletişim içerisinde olacak. Kahve makinası sizin günlük tüketiminizi hesaplayarak ne zaman kahvenin biteceğini bilecek. Otomatik olarak bir e-ticaret platformuna, dolum gereken tarihten önce getirilmek üzere kahve siparişi geçecek. Bu siparişi alan E-ticaret platformu, bir lojistik şirketine kahve taşıma ve doldurma siparişi verecek. Lojistik şirketi de artık yalnızca ürün taşıma değil, e-ticaret platformlarından otomatik olarak gelen bu tarz servis taleplerini de yerine getirecek. Tüm bu işleyişi organize eden ve güven içerisinde yapılmasını sağlayan platformlara olan ihtiyaç giderek artıyor.”

Kurumlara kendi ağlarını kurduracağız
KOBİL olarak yeni stratejilerinin kurumlara kendi müşteri ağlarını kurduracaklarını belirten İsmet Koyun, kurumların gelecekte müşterileri ile daha yakın olmak isteyeceklerini belirtti. Koyun şöyle dedi: “Kurumlar müşterileri ile iletişim kurmak, onları bir ekosisteme dahil etmek ve farklı hizmetler vermek için kendi ağlarını kurmak zorundalar. Eğer farklı ağları kullanacak olurlar ise müşterilerinin bilgilerini de paylaşmış olacaklar. Biz KOBİL olarak bundan sonra kurumlara bu ekosistemi kuracakları altyapıyı sağlayacağız.”

kaynak:dünya

tarih:11.07.2015

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Hatay will be the logistics center of the Middle East and the Gulf

Sunday, January 5, 2025

Türkiye plays a critical role in supplying gas to Europe

Sunday, January 5, 2025

Volkswagen implements major cuts in production and employment

Friday, December 27, 2024

Hasçelik becomes the leader in cold bar exports in 2023

Sunday, December 22, 2024

Brazil's coal imports at record high due to drought

Friday, December 20, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now