Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, "Türkiye’nin üstüne oynanan oyunlar, geçmişten bugüne hiç değişmedi. Başroldekiler de değişmediği gibi figüranlar da hiç değişmiyor. İşte bugünler de biz, enerjimizi kendi içimizde polemiklerle harcamak yerine, birlik ve beraberlik içinde ülkemizin geleceğine odaklanmak, motivasyonumuzu bu yönde kullanmak zorundayız” dedi.
POLEMİKLERLE ZAMANIMIZI HARCAMAYALIM
Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, Fırat Kalkanı harekatı ve Musul konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Çiçekçi “Fırat Kalkanı Operasyonu plan ve projelendirme açısından başarılı bir harekâttır. Güney sınırımızda ABD-PYD işbirliği ile yapılması planlanan kantonlar koridoru bu harekatla engellenmiştir. Elbab’a kadar ÖSO ve TSK gidip duracaktır. Gerek Fırat Kalkanı, gerek PKK terörü ile ilgili mücadele devam edecektir. Dış politikada sıkıntılı günler geçiriyoruz. Yakın geleceği, stratejik atılan hamleler şekillendirecektir. Musul konusunda dikkatli adım atılmalıdır. Tarihin bütün sayfalarında emperyalist düzenin uşakları bu bölgeyi kendi emelleri için kullanmışlardır. Türkiye’nin üstüne oynanan oyunlar, geçmişten bugüne hiç değişmedi. Başroldekiler de değişmediği gibi figüranlar da hiç değişmiyor. İşte bugünler de biz, enerjimizi kendi içimizde polemiklerde harcamak yerine, birlik ve beraberlik içinde ülkemizin geleceğine odaklanmak, motivasyonumuzu bu yönde kullanmak zorundayız” dedi.
TEŞVİKLER ÖNEMLİ
Belirsizlik ortamı içerisinde hükümetimiz olumsuzlukları bir parça da olsa bertaraf edebilmek için yeni adımlar attığını belirten Çiçekçi “Bu adımların sonuncusu, İzmir için de oldukça önem taşımaktadır. Çünkü ekranda belirlenen sektörlerde yapılacak yatırımlar için İstanbul hariç olmak üzere 1., 2. ve 3. Bölgelerin 4. Bölge teşviklerinden yararlandırılması söz konusudur. İzmir için bu iyi bir fırsattır” dedi.
KURAKLIK VURGUSU
21. yüzyılın en büyük tehlikesinin, kuraklık ve susuzluk olarak gösterildiğini kaydeden Çiçekçi,
“Tüketen, israf eden değil, her alanda üreten ve tasarruf eden bir topluma dönüşmek zorundayız ki, hep beraber zenginleşelim. Gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık 1 milyar insan aşırı yoksulluk içinde yaşarken, Dünyada yüzde 40'ı yenilebilir durumdaki 1.3 milyar ton yiyecek, çöpe gitmektedir. Yapılan araştırmalar, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ının susuzluk riskiyle karşı karşıya olacağını öngörmektedir” diye konuştu.
Comments
No comment yet.