9,975.61 TRY BIST 100 BIST 100
4.84 CNY CNY CNY
34.04 USD USD USD
37.99 EUR EUR EUR
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.09 TRY Interest Interest
74.61 USD Fossil Oil Fossil Oil
31.05 USD Silver Silver
4.37 USD Copper Copper
92.73 USD Iron Ore Iron Ore
365.00 USD Shipbreaking Scrap Shipbreaking Scrap
2,840.89 TRY Gold (gr) Gold (gr)

O Binanın Maliyeti İTO Meclisini Gerdi

İzmir Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayı olağan meclisinde yeni hizmet binası gerginliği yaşandı...

O Binanın Maliyeti İTO Meclisini Gerdi

İzmir Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayı olağan meclisinde yeni hizmet binası gerginliği yaşandı. İTO Meclis Üyesi Necip Nasır'ın inşaat teknik şartnamesinin uzun süre kendilerine verilmediği ve metrekare maliyetinin 4 bin 400 lirayı bulduğunu söyledi. Bunun üzerine Başkan Ekrem Demirtaş, "İnşaatta yolsuzluk iddialarınız var. İnsan şerefiyle yaşar. Eğer elinizde iddialar dışında somut bilgiler varsa Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunun" dedi.
İhale Komisyonu Başkanı olan Meclis Üyesi Şeref Gündoğdu da kürsüye gelerek, "Benim olduğum komisyonda en ufak bir yanlış olmaz. Bunu ihbar kabul edip Savcılığa suç duyurusunda bulunulsun. İhaleler şeffaf yapılıyor. Kim istiyorsa çıksın delikanlı gibi konuşsun. İşte Meclis işte savcılık" diye konuştu.

“İZMİRLİ BUNU ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİL”

İzmir Tİcaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Nasreddin Hoca ve Alsancak Liman Viyadük ayaklarının kaldırılmasını istediğini fakat kamu zararı oluşur denilerek önerisinin kabul görmediğini söyleyerek, "Bunlar İzmir’in imajına, tanınırlığına, marka değerine zarar veriyor, bu kamu zararı değil mi? İzmirli bunu çekmek zorunda değil" dedi.

Demirtaş ayrıca hükümetin ticaret, turizm, inşaat gibi sektörlerde atağa geçmesi için 6 beklentisini Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi'ye ilettiğini belirtti.
İTO Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Mega Müze, Nasreddin Hoca Heykeli, Alsancak Limanı Viyadük Ayakları gibi konuları tartışmaya açtıklarını ve çoğunluğun kendisini haklı bulduğunu söyledi.
Demirtaş, "Uzundere'deki Nasreddin Hoca heykeli ile Alsancak Kordon'daki viyadüklerin derhal kaldırılması lazım. Biz Nasreddin Hoca'nın heykelinin burada olmasına karşı değiliz ama İzmir'in girişinde bu kentin sembolü olmayan bir güzergahta olmasına karşıyız. Orada Nasreddin Hoca yerine Atatürk'ün portresi ve devrimlerinin olduğu bir heykel yer alabilir. Fakat bir bakıyoruz ki 'Kaldıramayız' diyorlar. Sebep olarak da 'kamu zararı' deniliyor. İyi ama bunlar İzmir’in imajına, tanınırlığına, marka değerine zarar veriyor, bu kamu zararı değil mi? Biz kesinlikle böyle dayatmaları kabul edemeyiz. Kamu zararı denilerek İzmirliler bunu çekmek zorunda değil" diye konuştu.

"BEKLENTİLERİ ANLATIP DOSYA VERDİM"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) geçtiğimiz gün Ankara'da düzenlediği TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’na katılarak bir sunum yaptığını açıklayan Başkan Ekrem Demirtaş, "TOBB Konseyleri ve TOBB Başkanımızın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi de oradaydı. Konuşmamda; yüksek faiz oranlarının olumsuz etkilerinin azaltılması, zor günler geçiren turizm ve inşaat sektörlerinin ihtiyaçları, kentsel dönüşümde odamıza da görev verilmesi, THY’nin Ege’yi Avrupa’ya uçurması gibi konuları 6 başlık altında anlattım. Ardından her iki bakanımıza da "Ticaret Odalarımızın Sorunları ve Çözüm Önerilerimiz" dosyamızı sundum" ifadelerini kullandı.

"KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZATILACAKSA BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN"
Bayram tatilinin turizmi hareketlendirdiğini ve otellerdeki doluluk oranının yüzde 70’lere ulaştığını vurgulayan Demirtaş, "Yurt içinde 200 bine yakın kişi seyahat etti. 20 bin kişi de yurt dışına gitti. Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma günü başlayacak. 31 Ağustos ise arife. 30 Ağustos Çarşamba günüyse Zafer Bayramı yani resmi tatil. Özellikle iç turizmin hareketlenmesi için şimdiden 28 Ağustos ile başlayan haftanın tatil olup olmayacağı açıklanmalı. Bu ne kadar erken ilan edilirse o kadar çok insan tatil planı yapar ve bundan turizm sektörü kazanır" dedi.

BAKANLARDAN 6 BEKLENTİ
1- Yüksek faiz oranlarının olumsuz etkilerinin azaltılması,
2- Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli verilen kredilerin menkul kıymet haline getirilmesi ve bu borçlara dayalı menkul kıymet ihraç ederek bankalara yeni kredi açma olanağı yaratılması,
3- Zor günler geçiren turizm ve inşaat sektörlerine destek verilmesi,
4- Kentsel dönüşümde Odalarımıza da görev verilmesi,
5- THY’nin Ege’yi Avrupa’ya uçurması,
6- Yemek kartlarının komisyon oranlarının yüksekliğinin restoranlarımızı olumsuz etkilemesi
 

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

Most read news

CVK Madencilik announces Q2 balance sheet

Friday, September 20, 2024

Emirates Steel Arkan rebrands as Emsteel group to lead sustainable industrial transformation

Wednesday, September 11, 2024

Emirates Steel Arkan appoints Mark Tonkins as new group CFO

Thursday, September 5, 2024

Hydnum Steel and Euroports forge strategic alliance in steel logistics

Thursday, September 5, 2024

Iron and Steel Company for Mines and Quarries reports July sales and fiscal year performance

Wednesday, September 4, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now