Kastamonu Entegre, aylık ekonomi dergisi Capital tarafından her yıl hazırlanan Türkiye’nin en yüksek ciroya sahip 500 şirketinin belirlendiği “Capital 500” sıralamasında, ciro ve ihracat rakamları ile adından söz ettirdi. Şirket, 2017 yılına göre cirosunu yüzde 26 oranında arttırarak 3 milyar 619 milyon TL’ye çıkarttı. Bu rakamlarla 100. sıraya yerleşen şirket, sektörlere göre “Daimi Liderler” sıralamasında ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hem cirosu hem de Türkiye’den gerçekleştirdiği 159 milyon 287 bin dolarlık ihracat rakamı ile rakiplerini geride bırakarak zirvedeki yerini korudu.
Uluslararası alandaki aktif konumlarıyla ciro ve ihracat faaliyetlerinde yıllardır liderliğini koruduklarını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, kuruluşlarının 50. yılını kutladıkları 2019 yılında, ihracat hedeflerini daha da geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Yıldız, yıl sonu hedeflerine yönelik şu açıklamalarda bulundu: “İhracat hedefimizi 220 milyon USD olarak belirledik. Önümüzdeki yıl da bu rakamlarla Türkiye’nin en önemli araştırma raporlarında yine lider olarak konumlanacağımızdan şüphemiz yok. Global bir Türk markası olarak ülkemiz için üretmeye, ihracat başarılarımızla ülkemize değere katmaya devam edeceğiz.” dedi.
Zirvenin değişmeyen markası
Geçtiğimiz aylarda İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma Raporu’nda, iç pazarda ve ihracat faaliyetlerinde yıllardır liderliğini koruyan Kastamonu Entegre, 3 milyar 619 milyon TL ciro ile 46. sırada yer aldı. Şirket, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı"Türkiye'nin İlk 1.000 İhracatçısı" araştırma sonuçlarında, en fazla ihracat yapan 1.000 şirket listesinde 20 basamak birden yükselerek, 111. sırada yer aldı. Şirket bu rakamlarla, ağaç bazlı panel sektöründe rakiplerini bir kez daha geçmeyi başardı.
Dünya laminat parke üretiminde %6 pazar payına sahip bir Türk şirketi olarak, Amerika’dan Çin’e 100 ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Yıldız, “MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli olmak üzere ürün bazlı baktığımızda dünyanın ilk 4 üretici içerisinde yer alıyoruz. Başarımızın temel kaynağını, pazarı geliştirmeye yönelik stratejik faaliyetler, ürün kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalara odaklı başarılı Ar-Ge çalışmaları ve elbette katma değerli ürün satışındaki artış oluşturuyor.” dedi.
Yıldız, yeni tesislerin üretime başlaması ile birlikte, 2019 yılında toplam satış gelirinin %60’ını yurt dışı operasyonlardan ve Türkiye’den yapılan ihracattan gelmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Comments
No comment yet.