9,975.61 TRY BIST 100 BIST 100
4.84 CNY CNY CNY
34.04 USD USD USD
37.99 EUR EUR EUR
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.09 TRY Interest Interest
74.61 USD Fossil Oil Fossil Oil
31.05 USD Silver Silver
4.37 USD Copper Copper
92.73 USD Iron Ore Iron Ore
365.00 USD Shipbreaking Scrap Shipbreaking Scrap
2,840.89 TRY Gold (gr) Gold (gr)

İzmir’e Çinli Turist İstiyoruz

İzmir Ticaret Odası’nın 7-12 Mayıs tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne düzenlediği iş ve inceleme gezisi kapsamında, Şangay’da düzenlenen ITB China Fuarı’nda İzmir tanıtımı yapıldı...

İzmir’e Çinli Turist İstiyoruz

ITB China Fuarı’nda Çinli turizmcilerle görüşen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Uzun mesafeden gelip, uzun süre kalan Çinli turistleri İzmir’de ağırlamak istiyoruz” dedi.
İzmir Ticaret Odası’nın 7-12 Mayıs tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne düzenlediği iş ve inceleme gezisi kapsamında, Şangay’da düzenlenen ITB China Fuarı’nda İzmir tanıtımı yapıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ITB Fuarlarının dünyanın en büyük turizm fuarları olduğunu belirterek, “ Uzun yıllardır Berlin’de düzenlenen ITB Fuarları yakın zamanda Singapur'da düzenlenmeye başlayarak Asya pazarına yöneldi. Bu yıl ise ilk kez ITB yönetimi Çin'i Asya pazarından ayırarak ITB China adlı özel bir fuar düzenledi” dedi.

Yurtdışına turist gönderen Çinli tur operatörleri ve seyahat acentelerine yönelik fuara Oda olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı pavyonunda olan info Stand ile katıldıklarını belirten Demirtaş, “İlk defa düzenlenen fuara tüm ülkelerin yoğun ilgisi vardı. Çünkü tüm ülkeler Çin’den turist getirmek istiyor” dedi. Çin’e düzenledikleri gezide turizmin özel bir yeri olduğunu belirten Demirtaş, şöyle konuştu: “Gezimizin ilk gününde Şangay’da düzenlediğimiz Road Show’a da çok fazla sayıda Çinli tur operataörü ve acente gelmişti. İzmir’e büyük ilgi gösterdiler. Aynı ilgi ITB China Fuarı sırasında da devam etti. Road show’da İzmir hakkında bilgi edinen turizmciler görüşme için fuara geldiler. Çinli turistler özellikle kruvaziyer, sağlık, gastronomi, kültür ve tarih turizmi ile kongre sektörüne ilgililer. Bunların hepsi bizde var. Bu yüzden İzmir’e ilgileri büyük, daha çok bilgi almak istiyorlar. Biz de Türkiye’ye olan ilgi artarken, kentimizde de daha fazla Çinli turist ağırlamak istiyoruz. Çinli turistler, uzak mesafe nedeniyle gittikleri yerde 10-15 gün kalıyorlar. Kitle turizminden uzaklaşıp, yüksek harcama yapıyorlar. Tam bizim istediğimiz turist tipi. 2018 yılında ülkemize 1 milyon Çinli turistin gelmesi bekleniyor. Bunun en az 250 binini İzmir’e getirmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de Çin’e yönelik turizm tanıtım çalışmalarımız devam edecek.”

Çin gezisinin ikinci durağı olan Hong Kong’da ise İTO Heyeti, HOFEX Gıda Fuarı’na katıldı. 57 ülkeden 2500’ün üzerinde firmanın katıldığı, Asya kıtasının en önemli gıda fuarlarından HOFEX’in bölgeye açılmak açısından çok önemli olduğunu belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Fuar iki yılda bir düzenleniyor. Bir sonraki ayak Singapur’da düzenlenecek. O fuara oda standı ile katılacağız” dedi.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

Most read news

Netherlands restricts exports of chip manufacturing equipment

Saturday, September 7, 2024

Türkiye and Egypt signed 17 agreements

Wednesday, September 4, 2024

Moderate growth in global steel production expected

Thursday, August 29, 2024

The return of relative prosperity to the Iranian steel market

Tuesday, August 20, 2024

Second quarter unemployment figures released

Monday, August 19, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now