9,975.61 TRY BIST 100 BIST 100
4.85 CNY CNY CNY
34.01 USD USD USD
37.97 EUR EUR EUR
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.09 TRY Interest Interest
74.61 USD Fossil Oil Fossil Oil
31.05 USD Silver Silver
4.37 USD Copper Copper
92.73 USD Iron Ore Iron Ore
365.00 USD Shipbreaking Scrap Shipbreaking Scrap
2,840.89 TRY Gold (gr) Gold (gr)

İzmir Adnan Menderes Enerjiyi Verimli kullanıyor, Karbon Salımını Azaltıyor

Çevreci uygulamalarıyla öne çıkan İzmirAdnan Menderes Havalimanı, ACI Europe Karbon Akreditasyonu programında izleme seviyesinden azaltma seviyesine yükseldi.

İzmir Adnan Menderes Enerjiyi Verimli kullanıyor, Karbon Salımını Azaltıyor

Havalimanı işletmeciliği alanındaTürkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı karbon salımını azaltma yönündeki çalışmalarını sertifikalandırdı.

Adnan Menderes, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü olan Airports Council International (ACI) Europe tarafından başlatılan HavalimanıKarbon Akreditasyonu (Airport Carbon Akreditasyonu) programında ikinci seviyeyeyükseldi. 2012’dekarbon salımını önceki yıla göre yaklaşık yüzde 2 azaltarak 6600 ton seviyesineindiren İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğütarafından sürdürülen “Yeşil Havalimanı” projesinde de yer alıyor.

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı “Tüm dünyada doğal kaynakların tükenmesi ve iklimdeğişikliğinin yıkıcı etkilerine her geçen gün artan şekilde tanık oluyoruz.

Bugelişmeler bize geleneksel iş yapma süreçlerimizin orta ve uzun vadedesürdürülebilir olmadığını, eğer toplumlar ve kurumlar olarak ayakta kalmakistiyorsak, yaşam ve iş yapma biçimlerimizi dönüştürmemiz gerektiğinigösteriyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı, bu çerçevede kuruluşundan bu yanaöncü bir rol üstlenmek için çaba gösteriyor. Havalimanındaki faaliyetlerimizinkarbon ayak izini küçültmek üzere çok sayıda çalışma yürütüyoruz.

Buçabalarımızın sonuçlarının uluslararası standartlarda kabul görmesinden dememnuniyet duyuyoruz. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırkençevresel etkilerimizi en aza indirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni terminal

Dış hatlar terminaliyle “Avrupa’nınÇevreye En Duyarlı Havalimanı” seçilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın 2014’ün ilk çeyreğinde hizmete girmesiplanlanan yeni içhatlar terminali de çevre dostu olacak şekilde tasarlandı.

Yeni terminalde kullanılacak yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, PV fotovoltaik güneş enerjisistemleri ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su kullanımı enetkin hale aza getirilirken atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştirilecek.

Eski terminalin yıkımı sırasında ortayaçıkan atıkların yüzde 99’unu geri dönüştüren ya da yeniden kullanan TAV, buprojeyle Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD) ilk kez verdiği “İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları” ödülünü kazanmıştı.

Havalimanları birlikte hareket ediyor

Havalimanı Karbon Akreditasyonu programı 2009 yılında hayata geçti. İzmir Adnan Menderes Havalimanı bu konuda sektör liderive 2009’da Avrupa’da akredite olan ikinci havalimanı oldu.

2013 itibariyle programda yer alan 90havalimanı tüm dünyadaki yolcu trafiğinin yüzde 22’sini temsil ediyor. Programın başlamasının ardından geçen dört yılda toplam 170 bin tondan fazlakarbon azaltımı sağlandı. Bu miktar, yaklaşık 71 binhanenin bir yıllık enerji tüketimi sonucunda ortaya çıkan karbona eşit.

Türkiye’de İzmir’in yanı sıra İstanbul Atatürk Havalimanı azaltım, Ankara Esenboğa Havalimanı da haritalama seviyesinde programda yer alıyor.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

Most read news

CVK Madencilik announces Q2 balance sheet

Friday, September 20, 2024

Emirates Steel Arkan rebrands as Emsteel group to lead sustainable industrial transformation

Wednesday, September 11, 2024

Emirates Steel Arkan appoints Mark Tonkins as new group CFO

Thursday, September 5, 2024

Hydnum Steel and Euroports forge strategic alliance in steel logistics

Thursday, September 5, 2024

Iron and Steel Company for Mines and Quarries reports July sales and fiscal year performance

Wednesday, September 4, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now