İnşaat Endüstrisi İçin Anahtar Teknolojiler
1. Eğitim için sanal gerçeklik (VR): VR eğitim simülasyonları, gerçek hayatta yapması zor, pahalı veya tehlikeli olabilen deneyimlerin yerine geçiyor.
Örneğin, bir çırak demir işçisine nasıl kaynak yapılacağını öğretmek durduğunuz yerden yapılabilir. Gerçek hayatta, bu çırak 30 kat yukarı çıkmak, bir kiriş üzerinde yürümek, bir parça çelik almak ve kaynak yapmak zorunda kalabilir ve bu çok farklı bir durumdur. Uygun bir eğitim almadan bir çırağı bu risk ve tehlikeye maruz bırakmak istemezsiniz.
VR ayrıca inşaat makinesi işletme eğitimi için de kullanılmaktadır. Bu, konumlara ve ekipmana öğrencileri götürme ihtiyacını ortadan kaldırır ve çok pahalı makinelere zarar gelmesi ihtimalini de azaltır.
2. Artırılmış Gerçeklik (AR): Bu uygulama verileri ve bilgileri sahaya getiriyor. Hologramları veya 3D modelleri gerçek dünyaya getirerek kullanıcının bir şantiyede dijital içeriği görmesini ve bunlarla etkileşime girmesini sağlayan bir mekansal / sanal gerçeklik aracı kullanmayı içerir.
Örneğin, bir kişi herhangi bir sorun veya sorunu tespit etmek için binanın mevcut ilerlemesinin yanı sıra binanın tasarımının ne olması gerektiğini görselleştirebilir.
3. Robotik teknoloji: Bu şu anda süreçleri otomatikleştirmek ve kaynak, yıkım, alçıpan asma, tuğla döşeme ve duvar yardımı (beton blokları kaldırma) gibi işler için verimliliği arttırmak için kullanılmaktadır, ancak yaygın değildir. İnşaat sektöründe daha hızlı gelişen gezici ve veri toplama uygulamalarında robotik teknoloji öngörülüyor.
4. Otomasyon teknolojisi: Madencilik endüstrisi bu teknolojiyi kamyonların şovel çağrılarına cevap vermesi, pozisyon alması ve boşaltma noktalarına taşıması için kullanıyor.
Bekolar, buldozerler, ekskavatörler ve diğer inşaat araçları için geliştirmeler yapılıyor, böylece bu araçlar kendilerini çalıştırarak inşaatı daha güvenli ve daha hızlı hale getirebilirler.
5. Makine öğrenimi: Bu, veri projesi verilerini daha verimli ve daha doğru bir şekilde analiz etmek ve kategorilere ayırmak için kullanılır ve bu da üretkenliği artırmaya, güvenliği artırmaya ve maliyetleri azaltmaya yardımcı olur.
Bir veri analizi yöntemi olan makine öğrenimi, bilgisayarların algoritmalar oluşturarak, açık bir şekilde programlanmadan önceki verilerden öğrendikleri bir süreçtir.
6. Yapay zeka (AI): Bu, endüstri bilgisini makine öğrenimine katmanlandırmayı içerir, böylece AI, bir inşaat sorumlusu gibi düşünebilir ve örnek olarak önerilerde bulunabilir. Bununla birlikte, bu uzun bir süreç gerektirir çünkü AI modellerini eğitmek için yeterli toplu veri olmalı ve daha sonra bu modelleri geliştirmek için zaman harcanmalıdır.
Comments
No comment yet.