Köy Kahvesi gazetesine açıklamalarda bulunan Selahattin Varan; “Valimizin talimatıyla imar barışı hakkında vatandaşlarımıza bilgi verebilmek adına birçok girişimde bulunduk. Mevzuatın resmi gazetede yayımlanmasından sonrası ilk 10 gün içinde 150’nin üzerinde bilgilendirme toplantıları düzenleyerek her mahalleye ulaştık. Ulaşılmayan mahalle sakini kalmadı. Caddelerde ki reklam panolarında imar barışını anlatan görseller yerleştirdik. Şu an il müdürlüğümüzün yerleşkesinde 25 masada 150 personel ile vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz ayrıca yerleşke içerisinde başvuru için gerekli olan e-devlet şifresinin alınabilmesi için PTT şubesi açıldı” dedi.
“Tarımsal Yapılar İmar Barışından Yararlanabiliyor”
Selahattin Varan açıklamasında ayrıca; toprak koruma ve sulamaya yönelik alt yapı tesisleri, entegre nitelikte olmayan hayvancılık ve su ürünleri, üretim ve muhafaza tesisleri ile zorunlu olarak tesis edilmesi gerekli olan müştemilatı, mandıra, ağıl, kümes gibi tarımsal yapıların da imar barışından yararlanabileceğini ve tarımsal yapılar için birim maliyet bedelinin 200 TL olduğunu ifade etti.
Başvuru son tarihi; 31 Ekim 2018
Vatandaşların devletle olan ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Selahattin Varan, müracaatların e-devlet sistemi üzerinden veya Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlarca yapılabileceğini, başvuruların 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edeceğini ve yapı kayıt belgesi bedelinin 31.12.2018 tarihine kadar ödenebileceğini belirtti.
Comments
No comment yet.