Standard Chartered’in uzun vadeli tahminine göre, Hindistan’ın 2030’a kadar yalnızca Çin’in yanı sıra ABD’yi de geçerek dünyanın en büyük ikinci ekonomisi haline gelmesi bekleniyor.
Mevcut gelişmekte olan piyasalar büyük olasılıkla 2030 yılına kadar en büyük 10 ekonominin çoğunluğunu oluşturacak.
Bloomberg’in raporuna göre,ABD’nin üçüncü sıraya düşebileceği ve 2030 yılına kadar Çin ve Hindistan'ın ilk sıralarda yer alacağı tahmin ediliyor.
Raporda açıklanan GSYİH listesine göre, 2030 yılına kadar Çin, 64.2 trilyon dolar ile birinci, Hindistan 46.3 ile ikinci olarak tahmin ediliyor. Listede Türkiye 9.1 trilyon dolar ile 5. olarak görünüyor.
Standard Chartered tarafından yayınlanan uzun vadeli bir tahmine dayanan Bloomberg, küresel GSYİH sıralamasının değişeceğini ve Çin'in özellikle ABD'yi 2020 yılına kadar geçeceğini ve dünyanın en büyük ekonomisi olacağını belirtti.
Rapor, ekonomist David Mann tarafından Standard Chartered ekonomist ekibi ile birlikte gerçekleşti ve Hindistan’ın büyüme hızının 2020 yılına kadar % 7,8, Çin’in büyüme hızının 2030 yılına kadar % 5’te yavaşlayacağını tahmin ediyor.
Ekonominin gelişmesiyle birlikte genç kitlenin istihdama yönelik talebi de artıyor. Rapora göre, imalat ve hizmet sektörlerinde 2030 yılına kadar yaklaşık 100 milyon yeni iş yaratılması gerekiyor. Bunu başarmak için, hükümetin kadınların işgücüne katılımını arttırması ve iş yasalarını kolaylaştırması gerektiğini söylüyor.
Comments
No comment yet.