Enerji ve Kaynaklar Enstitüsü, bir raporda, çelik endüstrisinden kaynaklanan karbondioksit emisyonlarının önümüzdeki 24 yılda 242 milyon tondan 837 milyon tona yükseleceği öngörülüyor. Ayrıca, şu anda % 12 olan ülkelerin toplam fosil yakıt yanma emisyonlarının üçte birinden fazlasına Hindistan sahip görünüyor.
Hindistan şu anda 977 çelik tesisine sahip ve Başbakan Narendra Modis yönetimi önümüzdeki beş yıl içinde altyapıyı geliştirmek ve inşa etmek için yaklaşık 1,5 trilyon dolar harcamayı planladığı için çelik sektörü, küresel olarak talep edilen birkaç parlak noktadan biri olarak görülüyor. Çelik, Hint endüstrileri arasında en büyük karbondioksit vericisidir.
Hindistan, iklim değişikliğinin en kötü etkilerini önlemek için karbondioksit emisyonlarını hafifletme konusunda ciddiyse, o zaman demir ve çelik sektöründe ciddi adımlar atılması gerekiyor, TERI'nin ortak üyesi Will Hall, Bloomberg'e e-postayla gönderilen bir cevapta söyledi. Rüzgar ve güneş enerjisinin büyümesi ile elektrik sektöründe büyük bir başarı olurken, demir ve çelik gibi ağır sanayideki eylemler daha zorlayıcı olacaktır.
Hall, kısa vadede üreticilerin yerel hurda çelik kullanımını en üst düzeye çıkarması, enerji verimliliğini artırması ve ortaya çıkan düşük karbon teknolojilerini test etmek için pilot tesisler kurması gerektiğini söyledi.
Comments
No comment yet.