Hindistan Çelik Birliği (ISA), son bütçede açıklanan altyapı projelerine yapılan sermaye harcamalarının artması nedeniyle ülkedeki yerel çelik talebinin büyük bir artış görebileceğini umuyor.
Ülkenin Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman tarafından 1 Şubat'ta sunulan 2021-2022 Birlik Bütçesi, bir sonraki mali yıl için altyapı projeleri için sermaye harcamalarında 5.54 lakh crore INR'ye kayda değer bir artış önermişti. Bakan, altyapı ve kalkınma projelerini finanse etmeyi amaçlayan bir Kalkınma Finans Kurumu (DFI) kurma planlarını açıklamıştı. Ayrıca, DFI'nin sermayeye dönüştürülmesi için bütçede 20.000 INR tutarında bir miktar tahsis edildi.
ISA yaptığı açıklamada, hükümetin yolların ve otoyolların inşaatının artırılmasına yönelik planlarını ve metro demiryolları ve havalimanlarına bütçe tahsisleri önerisini memnuniyetle karşıladı. Altyapı ve ilgili segmentlerdeki artan yatırımların ek iş fırsatları yaratmanın yanı sıra çelik talebinde artış yaratacağını da belirtti.
Bütçe, yarı yassı çelik ithalatına uygulanan gümrük vergisinin % 12,5'ten % 7,5'e düşürülmesini önermişti. Uzun ürün gümrük vergisi de % 10'dan % 7,5'e düşürüldü. Ayrıca demir ve çelik eritme hurdasına uygulanan % 2,5 vergi sıfırlandı.
Kaynak: scrapmonster
Comments
No comment yet.