Özyeğin Üniversitesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen tekno-girişimcilere yönelik “Yeni Girişimciler Erasmus Programı”nın, Almanya, Polonya, Hollanda, İtalya ve Türkiye’den oluşan konsorsiyumunun yeni üyesi oldu. Program, girişimcilere, program üyesi ülkelerden birinde, başarılı bir ev sahibi girişimcinin yanında tecrübe ve dış pazar bilgisini geliştirme fırsatı sağladığı gibi yurt dışından gelecek “yeni” girişimcilere de ev sahipliği yapma olanağı sunuyor.
İki yönlü programdan faydalanmak isteyen “yeni” girişimcilerin ve ‘ev sahipliği’ yapmak isteyen girişimlerin http://www.erasmus-entrepreneurs.eu adresinden başvuru yapmaları gerekiyor.
Avrupa Birliği'nin eğitime yönelik kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağladığı "Erasmus" projesi “yeni” girişimcilere destek oluyor. “Yeni Girişimciler Erasmus Programı”, 2011 senesinde Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan bir “İş Hızlandırma Programı” olan Girişim Fabrikası tarafından yürütülecek.
Programa katılmak için gerekli/yeterli şartlarsa şu şekilde:
Yeni Girişimciler için; “Yeni” olarak tanımlanabilmesi için, başvuran girişimcinin ya bir iş planı ile yeni iş kurma planının olması ya da henüz 3 yılını doldurmamış ilk girişimi olması gerekiyor. Tekno-girişimciler öncelikli olarak değerlendiriliyor.
Ev Sahibi Girişimciler için, Bir KOBİ‘nin sahibi veya yöneticisi olmak ve şirketinin en az 3 yıldır faaliyet gösteriyor olması gerekiyor. Ayrıca, “yeni” girişimciler ile bilgi ve tecrübelerini paylaşma ve onlara mentorluk yapma konusunda gönüllü olmak önemli.
Her iki taraf için de yaş ve sektör sınırlaması yok ancak yabancı dil yeterliliği (tercihen İngilizce) gerekiyor.
Avrupa Birliği, programdan yararlanmak üzere başvuran ve tercih ettikleri ülkelerden birinde bir eşleşme sağlanan girişimcilere, gidecekleri ülkelerin şartlarına göre aylık olarak belirlenen tutarda bir hibe sağlıyor. Değişim en az 1 ay, en fazla 6 ay sürüyor.
“Yeni Girişimciler Erasmus Programı”, “yeni” girişimcilere, ev sahibi girişimcinin bilgi birikimi ve tecrübelerinden faydalanma ve global pazar bilgisini ve erişimini geliştirme fırsatı sağlarken, ev sahibi girişimciler de misafir ettikleri girişimcilerden faaliyet gösterilen alanla ilgili global pazar bilgisi alma, sınır ötesi iş ilişkilerini ve network ağlarını geliştirmede fayda sağlayabiliyor.
Kaynak:Dünya
18.06.2015
Comments
No comment yet.