Türk Telekom Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, NASA'nın uluslararası projesi Space Apps Challenge, Türk Telekom Grubu ve TAG (Tek Araba Gidelim) sponsorluğunda İstanbul'da ikinci kez düzenleniyor. Bu yıl yaklaşık 130 şehirde aynı anda başlayacak etkinlik kapsamında, dünyadan ve Türkiye'den katılımcılar birbirleriyle yarışma imkanı bulacak.
Katılımcılar ayrıca, NASA'nın halka açık bilgilerini de kullanarak web sitesi, mobil uygulama, elektronik alet, robot, giyilebilir teknoloji ürünü ya da henüz fikir aşamasında olan bir yeniliği dünyanın gelişimi için sunacak.
Geçen yıl dünya çapında yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı "Space Apps Challenge" etkinliğinin bu yıl daha büyük ilgi görmesi bekleniyor. NASA'nın dünya ve uzayda önemli gördüğü sorunların çözümüne katkıda bulunmak isteyen teknoloji uzmanları, bilim adamları, tasarımcılar, sanatçılar, eğitimciler, girişimciler, yazılım geliştiriciler ve her yaştan öğrenci, etkinlik kapsamında İstanbul'da buluşacak. 10-12 Nisan'da İTÜ Maslak Kampüsü'ndeki Türk Telekom Binası Arı 4'te gerçekleştirilecek etkinlik aralıksız 48 saat sürecek.
Ücretsiz kayıt yaptırılabilen "Space Apps Challenge" etkinliğinde 3 başarılı proje sahibi ABD'de düzenlenecek global yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.
"Tüm Türkiye'de ses getirmesi için çaba gösteriyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Grubu Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, Space Apps Challenge etkinliğinin girişimcileri teknolojiye teşvik etmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Dursun, şunları kaydetti:
"Türk Telekom Grubu olarak Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini büyütmek ve geliştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İkinci kez sponsorluğunu üstlendiğimiz Space Apps Challenge, Türkiye'de girişimcileri teknolojiye teşvik eden, dünya çapında bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Türkiye'de iletişim teknolojilerinin öncüsü olarak bu tür etkinliklerin tüm Türkiye'de ses getirmesi için çaba gösteriyoruz."
TAG Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gölhan da şunları ifade etti:
"Proje TAG'ın bağı, bilime bakış açımızın NASA ile uyumunun bir yansıması. TAG yalnızca bir app değil, insanlığın gelişimi ile birlikte büyüyen, ulaşım kaynaklarının optimizasyonu konusundaki kaçınılmaz soruna çözüm sunan bir uygulamalı Ar-Ge yaklaşımı örneği.
Değişen ihtiyaçlar, şartlar ve olası yeni problemlerin sürekli tahmin edilerek, çözüm arayışlarının ürün geliştirme sürecinin ayrılmaz parçası haline getirildiği bu çalışma formatı ile NASA'nın tüm dünyada yaymaya çalıştığı proaktif düşünme platformu Space Apps Cahllenge arasında artık ayrılmayan bir bağ var. Bu organizasyonun ülkemizdeki tüm yaratıcı insanlara ilham vermesini ve uygulamalı Ar-Ge kültürünün gelişimine katkıda bulunmasını umuyoruz."
Comments
No comment yet.