10,105.37 TRY BIST 100 BIST 100
4.93 CNY CNY CNY
35.65 USD USD USD
37.18 EUR EUR EUR
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
38.62 TRY Interest Interest
78.76 USD Fossil Oil Fossil Oil
30.68 USD Silver Silver
4.26 USD Copper Copper
105.34 USD Iron Ore Iron Ore
339.00 USD Shipbreaking Scrap Shipbreaking Scrap
3,155.64 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Gayrimenkulde Dünya Dördüncüsü Türkiye

Türkiye, gayrimenkul alanındaki fiyat artışlarında dünyanın birçok gelişmiş ülkesini solladı. Yüzde 13.3 artış oranıyla dünyada dördüncü sırada yer aldık

Gayrimenkulde Dünya Dördüncüsü Türkiye

Gayrimenkul sektörü dünyada ve Türkiye'de her geçen gün daha da büyüyor. Yapılan son araştırmalar özellikle emlak fiyatlarındaki artışın, sektörün küresel çapta hangi noktaya geldiğini ortaya koyuyor; Türkiye'nin gayrimenkul alanındaki fiyat artışlarında dünyanın birçok gelişmiş ülkesini geride bıraktığı görülüyor. Yatırımcılar gayrimenkul alanındaki bu gelişmeyi, sektörün ülke ekonomisinin lokomotifi olmasına ve Türkiye'nin gelişimine bağlarken, özellikle İstanbul'daki metrekare fiyatlarının gelecek dönemlerde daha da artmasını bekliyorlar. 40'ın üzerinde ülkede yatırım yaptıktan sonra Türkiye'ye dönüş yapan Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu sektörde istikrar sürdüğü takdirde gelişmiş ülkelerin metrekare fiyatlarına ulaşılabileceğini belirtiyor.

ARTIŞ ORANI YÜZDE 13.3
Gayrimenkul sektörü Türkiye'de son yıllardaki gelişimini, konut fiyatlarındaki artışla daha da belirgin kılıyor. Küresel Ev Fiyatları Endeksi'ne göre Türkiye'deki gayrimenkul fiyatlarında son bir yılda yaşanan ortalama artış oranı %13.3 oldu. Bu oran Türkiye'yi dünyada en çok artışın yaşandığı 4. ülke yaptı. Birçok gelişmiş ülke Türkiye'nin gerisinde kaldı. Yapılan araştırmada Dubai %27'lik artışla birinci olurken, İsveç'te %4.5, Almanya'da %5.8, İngiltere'de %9.1, Avusturalya'da %10.9 ve ABD'de %10.3 oranında artış gerçekleşti. Metrekare fiyatlarındaki artışın kişi başına düşen gelirlerin artışına bağlı olarak geliştiğini belirten Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, İstanbul'u, Londra, Paris gibi şehirler ile karşılaştırdı. "İstanbul'daki gayrimenkullerin metrekare değerlerinin birçok Avrupa ülkesinin gerisinde olduğunu görüyoruz. Gelişmiş ülkelerin şehirlerinde 40-50 bin dolar metrekare fiyatlarına ulaşmış yerler var. İstanbul'da da bu rakamların yakalanması zor değil. Bu rakamlara ulaşmak olumsuz bir durum da değil. Şehrin değerini ortaya koyan rakamlardır." diyerek sektördeki istikrarın nitelikli bir şekilde artış göstermesi halinde uzak bir hedef olmadığını vurguladı.

TÜRKİYE'DE LİDER İSTANBUL
Türkiye bazında değerlendirme yapıldığında ise konutlarda en çok fiyat artışı yaşanan il İstanbul oldu. İstanbul'u sırasıyla Ankara ve İzmir takip ediyor. İstanbul'da konut fiyatlarından yüzdesel olarak en çok artışın yaşandığı bölge ise Haliç oldu. Son 4 yıldaki gelişimiyle dikkat çeken ve birçok otel, konut yatırımın yapıldığı Haliç'te gayrimenkul fiyatları yüzde 300 oranında artmış durumda. 

Kaynak: Sabah

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

EGA's (Emirates Global Aluminum) US plant expansion project reaches an important stage

Wednesday, January 22, 2025

Oman's stock market closed its third week higher

Tuesday, January 21, 2025

Famous automotive brand chooses Egypt for investment over Türkiye

Tuesday, January 7, 2025

Dubai building materials prices fluctuate in the third quarter of 2024

Thursday, December 26, 2024

Yıldız Entegre ranked third in Anatolian 500

Wednesday, December 11, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now