Otomotiv pazarı; piyasa doygunluğu, satın alma ve promosyon teşviklerinde azalma ve yanmalı motordan hibrit ile çalışan elektrikli araçlara geçişi sırasında yaşanan müşteri tereddütleri gibi küresel ekonomik faktörlerin etkisi altında kalmıştır.
Bu düşüş özellikle 2019 yılının ilk sekiz ayında, otomobil satışlarının özellikle Almanya'da ve Çin’de sırasıyla %10,6 ve %13,8 oranında azalmasıyla oldukça şiddetli olmuştur.
Çin hükümetinin, özellikle yeni enerji araçları olmak üzere, yolcu araçlarının satışını artırmak için bazı vergi önlemleri getirmesi beklenmektedir. Bu 2020'de toparlanmaya yol açabilir.
ABD'de, otomobil pazarının 2019’da bir büyüme olmadan ve 2020’de sadece hafif bir artışla birlikte yavaşlaması bekleniyor, ancak çelik kullanımının hafif kamyon modellerine geçişinden faydalanması beklenmektedir. Japon ve Kore otomobil üretimi zayıf ihracat pazarlarından etkilenmektedir.
Hindistan otomotiv endüstrisi likidite krizi ve 2019’da neredeyse hiç büyüme göstermeyen zayıf küresel talep nedeniyle acı çekti. Ancak Nisan 2020'de katı kirlilik standartlarının yürürlüğe girmesinden önce endüstrinin toplanması beklenmektedir. Türkiye otomotiv endüstrisi hem iç hem de ihracat pazarlarındaki daralma ile mücadele etmeye devam etmektedir. Brezilya ve Meksika'da, otomobil üretimi 2019'da pozitif ancak yavaşlayan bir büyüme göstermeye devam etti.
Comments
No comment yet.