9,975.61 TRY BIST 100 BIST 100
4.85 CNY CNY CNY
34.01 USD USD USD
37.97 EUR EUR EUR
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.09 TRY Interest Interest
74.61 USD Fossil Oil Fossil Oil
31.05 USD Silver Silver
4.37 USD Copper Copper
92.73 USD Iron Ore Iron Ore
365.00 USD Shipbreaking Scrap Shipbreaking Scrap
2,840.89 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Asgari Ücretlilere Vergi Desteği

Vergi diliminden dolayı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretleri bin 300 TL'nin altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi...

Asgari Ücretlilere Vergi Desteği

Vergi dilimi nedeniyle Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretleri bin 300 TL'nin altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'yla ilgili sunumunu tamamlamasının ardından, Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Gelir Vergisi Kanunu'na geçici madde eklenmesini öngören teklif, vergi diliminden dolayı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretleri 1300 TL'nin altına düşen bekar ve çocuksuz asgari ücretlilere vergi desteğini içeriyor. Buna göre, bu üç ayda da ücretlerin 1300 TL'nin altına düşen kısmı asgari geçim indirimine ilave edilecek.

Teklifin gerekçesinde, bekar ve çocuksuz hizmet erbabının geçim indirimi dahil, 2016 yılı Ekim ayında net ücretinin bin 231,08 TL olduğu, bin 300 TL'nin altında kalan 69,91 TL'lik kısmının asgari geçim indirimine ilave edilerek, bin 300,99 TL olarak hizmet erbabına ödeneceği kaydedildi.

Böylece, aradaki kayıp telafi edilecek.

"Hiçbir şekilde bin 300 TL'nin altına düşmeyecek"

Teklif üzerine söz alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçen seçim döneminde yaşam standartlarının daha da artırılması adına ortak bir iradenin söz konusu olduğunu belirtti.

Bu çerçevede asgari ücretin bin 300 liraya çıkarıldığını ifade eden Ağbal, "Bin 300 lira olarak konuştuğumuz asgari ücret tutarı aslında bekar bir asgari ücretlinin elde ettiği geliri ifade etmektedir." dedi.

Kişinin gerek medeni durumunun gerekse sahip olduğu çocuk sayısına bağlı olarak bu tutardan daha fazla asgari ücret alınabildiğini vurgulayan Bakan Ağbal, şunları söyledi:

"Nitekim evli ve 3 çocuklu bir kişi için asgari ücret 1 Ocak tarihi itibarıyla bin 384 lira. Tabi aylar itibarıyla kişi eline geçen gelirle bağlantılı olarak vergi matrahı olarak üst gelir dilimlerine girmeye başlıyor. Yüzde 15 oranı ile başlayan bir kişi yüzde 35 oranına kadar farklı oranlar üzerinden vergi ödeyebiliyor. Biz burada asgari ücretin bin 300 lira olacağını ifade etmiştik. Burada komisyonun huzuruna getirilen kanun teklifi, asgari ücretlinin hiçbir şekilde gelirinin bin 300 liranın altına düşmemesini sağlamaktır."

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

Most read news

Netherlands restricts exports of chip manufacturing equipment

Saturday, September 7, 2024

Türkiye and Egypt signed 17 agreements

Wednesday, September 4, 2024

Moderate growth in global steel production expected

Thursday, August 29, 2024

The return of relative prosperity to the Iranian steel market

Tuesday, August 20, 2024

Second quarter unemployment figures released

Monday, August 19, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now