Reuters'in haberine göre, çelik endüstrisi ve sendika grupları Pazartesi günü, Başkan seçilen Joe Biden'ı selefi tarafından 2018'de uygulanan çelik ithalatına uygulanan % 25 ulusal güvenlik tarifelerini yerli çelik üretiminin uygulanabilirliğini sağlamak için gerekli olduğunu savunmaya çağırdı.
Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsü, Çelik Üreticileri Derneği, Birleşik Çelik İşçileri Sendikası, Boru ve Boru İthalatı Komitesi ve Amerikan Çelik İnşaat Enstitüsü, Biden'a yazdığı bir mektupta, endüstrinin COVID-19 kapanmalarından kurtulmaya başladığını söyledi. Ancak ithalattaki yeni artışlara karşı “çok kırılgan” olmaya devam ediyor.
Gruplar, hali hazırda talebin 700 milyon ton üzerinde olan küresel çelik üretim kapasitesinin, Çin, Vietnam, Türkiye ve diğer ülkeler üretim ekledikçe daha da büyümesinin beklendiğini söyledi. Gruplar, Güney Kore, Rusya, Ukrayna ve Endonezya'dan yapılan çelik ihracatının da artmaya devam ettiğini belirtti.
Buradaki mektupta, "Tarife ve kotaların devam ettirilmesi, yerel çelik endüstrisinin bu devasa ve büyüyen aşırı çelik kapasitesi karşısında yaşayabilirliğini sağlamak için şarttır" dediler . "Büyük çelik üreticisi ülkeler aşırı kapasitelerini ortadan kaldırmadan önce bu önlemlerin kaldırılması veya zayıflatılması - ve çelik krizini körükleyen sübvansiyonlar ve diğer ticareti bozan politikalar - yerel çelik üreticilerine yıkıcı etkileri olan yeni bir ithalat artışını davet edecek. "
Demokrat Biden geçen Mayıs ayında United Steelworkers'a yaptığı açıklamada, aşırı üretim kapasitesi için küresel bir çözüm müzakere edilebilene kadar Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın çelik ve alüminyum tarifelerini yerinde tutacağını söyledi. O zamandan beri, ABD müttefiklerine danışana kadar tarifelerde herhangi bir değişiklik yapmayacağını söyledi.
Trump'ın Ticaret Bakanlığı, Mart 2018'de Bölüm 232 metal tarifelerini – çeliğe % 25 ve alüminyuma % 10 - koydu. Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsü'nün verilerine göre, tarifeler ithal çeliğin pazar payını 2017'de %30 iken 2020'de yaklaşık %18'e düşürdü.
Comments
No comment yet.