BANTBORU, küresel otomotiv pazarındaki payını ikiye katlama hedefi doğrultusunda, BMW ve uluslararası tedarik devi Magna ile yeni projelerine start verdi. BANTBORU, birinci kademe iş ortağı olacağı BMW iş birliği kapsamında Kuzey Amerika, Afrika ve Avrupa olmak üzere 3 kıtada 5 farklı lokasyonda üretim üsleri kuracak. Elektrikli SUV araç bağlantılı Fisker/Magna iş birliği kapsamında ise BANTBORU yerli Ar-Ge ve üretimle ürün gamını genişletecek. BANTBORU’nun bu bağlamda 7 milyon Euro düzeyinde gerçekleştireceği yatırımın, şirket cirosuna yıllık 10 milyon Euro’ya varan düzeyde katkı olarak dönüşü öngörülüyor.
Küresel otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan çelik boru sistemleri alanında dünyanın en önemli 5 orijinal ekipman üreticisi arasında yer alan BANTBORU, dünyada üretilen her yüz araçtan 4’ünün kritik sistemlerinde ürünleriyle yer alıyor. Otomotiv orijinal parça üretimi (OEM) alanında, Rekabetçi Performans gücü, yerli Ar-Ge ve yerli üretimle dünyanın dört bir yanında aranan bir marka olan BANTBORU, kapasite yatırımları sonrası küresel otomotiv pazarındaki payını iki katına çıkarmaya hazırlanıyor.
Bu hedefler doğrultusunda 7 milyon Euro düzeyinde yatırım gerçekleştireceklerini ifade eden BANTBORU CEO’su Sinan Gider, “Yurt dışı yatırımlarımızın geri dönüşünün, şirket ciromuza 10 milyon Euro’ya varan düzeyde katkı olmasını ön görüyoruz. Yurt dışı projelerimizin yanı sıra yurt içindeki yeni projelerimizle, 3 yıllık bir süreçte yüzde 100 büyüme hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Sinan Gider, BANTBORU’nun 2021 yılı cirosunun yaklaşık 21 milyon Euro düzeyinde gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.
İş planlarını somutlaştıran iş birliklerinin, küresel devlerle atılan imzalarla devreye alınmakta olduğunu vurgulayan Sinan Gider, “Bu konuda start verdiğimiz büyük projelerden biri, OEM tedarikçisi olduğumuz BMW iş birliğimizi daha da ileriye taşıyor. BMW’nin biri yeni olmak üzere 5 modeline, özel vasıflı çelik boru tedariği yapacağız. Bu projenin bir diğer önemli yanı, küresel operasyonlarımızı ABD, Almanya, Güney Afrika, İngiltere ve Macaristan olmak üzere 3 kıtada 5 farklı lokasyonla genişletiyor olmamızdır. Bu tesislerden bazılarında üretim ve büküm faaliyetlerini biz yapacağız, bazılarında da iş ortağımız bükümü üstlenecek. Hem yakıt motorlu hem de elektrikli araçlar için üretim yapacağımız bu projede, Mini Cooper’ın yanı sıra, BMW’nin X3 serisinde, 1 ve 2 serilerinde ve yeni modellerinde kritik noktalarda yerli BANTBORU Ar-Ge ve teknolojisi ile üretilmiş ürünler alacak. Bu projenin, birinci kademe tedarikçisiyiz ve projenin yönetimi bizim sorumluluğumuzda olacak” dedi.
İlk sevkiyatların 2024 yılında start alacağını ifade eden Sinan Gider, “Küresel sağlık krizinin, hayatın her alanında olduğu gibi küresel otomotiv pazarı üzerinde de olumsuz etkileri oldu, ancak insanlık bu krizin etkilerini aşmaya azimli. BMW iş birliğimiz, 2024’te yılda 200 bin araçla start alıp kademeli şekilde 2027 yılında yaklaşık yılda 600 bin araca ulaşacak. Bu rakam hali hazırdaki BMW üretim kapasitesinin dörtte birine denk geliyor. Rekabetçi Performans sloganımızla özetlediğimiz özgün becerilerimiz, ürün, hizmet, iş birliği kalitemizle büyümeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Sinan Gider, büyüme performansında bir diğer önemli proje olan Magna iş birliği ile ilgili olarak da şunları dile getirdi: “Magna çok büyük uluslararası bir otomotiv tedarikçisidir ve faaliyetleri, farklı OEM’ler için kendi bünyesinde araç üretimini de içermektedir. Bu üretim, üst segment elektrikli araçlarıyla tanınan Amerikan otomobil üreticisi Fisker’in Ocean model elektrikli SUV aracını da kapsıyor. Bu üretimde, fren boruları tedariği için nominasyon almış bulunmaktayız. Bu projenin önemli özelliği, hibrit fren borularını kapsaması. Bu doğrultuda, ürün gamımızı yeni ürünle genişleteceğiz. Projede ilk teslimatlar 2023 yılında olacak ve parçaları Magna’ya BANTBORU Almanya üretim üssümüz tedarik edecek. Almanya Leipzig’deki boru büküm işimiz, bu projeyle start alacak.”
BANTBORU, kendi Ar-Ge ve teknoloji gücüyle geliştirdiği ürünleri kullanılıyor. BMW, Ford, Mercedes, Renault ve Peugeot-Citroen gibi küresel otomotiv üreticilerinin en önemli programlarında iş ortağı olarak yer alıyor ve soğutma sektöründe de BSH (Bosch Siemens Hausgerate), Arçelik, Uğur Soğutma, Vestel ve Bundy Refrigeration gibi markalarla iş birliği yapıyor.
Kendi Ar-Ge ve teknoloji gücüyle geliştirdiği ürünlerle, küresel rekabetin Türk oyuncusu kimliği taşıyan; Arjantin’den Çin’e uzanan bir coğrafyada, 23 ülkeye ihracat gerçekleştiren BANTBORU’nun ihracat gelirleri, cirosunun yüzde 50’sini oluşturuyor. BANTBORU’nun kilogram başına ihracatı, 7.6 milyon Euro düzeyinde gerçekleşiyor.
Bugüne de üretim ve ihracat faaliyetlerini Türkiye’deki üretim ve yönetim tesislerimizden ve Almanya’daki lojistik merkezinden yöneten BANTBORU, yeni projeleriyle 5 ülkede üretim üsleri kurup, küresel ayak izini üretimle genişletmiş olacak.
Küresel İnisiyatiflerin İmzacısı
Kendi alanında Türkiye’nin ve dünyanın önemli üreticileri ile iş birliği yapan BANTBORU, topluma ve dünyaya karşı sorumluluklarını da liderlik hedefiyle sürekli gelişen bir dünya şirketi bakış açımızla değerlendiriyor ve yönetiyor. BANTBORU, sosyal sorumluluk alanında küresel inisiyatiflerde yer alıyor.
Toplumsal fırsat ve cinsiyet eşitliğine verilen önem doğrultusunda BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve UN Women tarafından kadınların güçlendirilmesi alanında en önemli küresel platform olarak kurulmuş Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan BANTBORU, 2020 yılı sonu itibarı ile de dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact imzacısı oldu.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı