Bu yıl gerçekleştirilecek yedinci Zirve’de “Değişen Dünya Gelişen Malzeme” temasıyla geleceğin dünyasında sektör olarak nasıl bir konum belirlenmesi gerektiği konusu masaya yatırılacak. Moderatörlüğünü televizyon programcısı ve gazeteci Cüneyt Özdemir’in yapacağı toplam dört oturumdan oluşacak buluşmanın her oturumunda alanının uzman konuşmacıları sektör profesyonelleriyle buluşacak.
Zirve’nin ilk oturumunda; değişen dünya temasıyla yeni sanayi devrimi ve teknolojik gelişimler, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik, savaş, anlaşma ve sermayenin el değiştirmesi gibi konuları kapsayan hem siyasal hem de ekonomik değişim konusu işlenecek. Programın ikinci oturumunda, dünyadaki değişimin yapılaşmaya olan etkileri işlenirken; üçüncü oturumda, değişen ve gelişen teknolojiyle malzeme sektöründen beklentiler; dördüncü oturumda ise, gelişimi ve değişimi yönetmek konusu hakkında bölgelerinde inovatif projelere imza atmış yerel yönetimler değerlendirme yapacak.
Zirve kapsamında oturum aralarında düzenlenecek dört özel sunumda ise inovasyon, sürdürülebilirlik, teknolojide yeni trendler, tasarım, gelecekte insan ve tüketim toplumunda alışkanlıklar konuları yabancı ve yerli uzman konuşmacılar tarafından ele alınacak.
Türkiye’den iş, ekonomi, medya ve siyaset dünyasının pek çok isminin konuşmacı olarak yer alacağı Zirve’de sektörün her kesiminden 500’ü aşkın katılımcı buluşacak.
İnşaat malzemesi sektörünün en etkin çatı örgütü olan Türkiye İMSAD’ın “Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi” gerek içeriği gerekse katılımcı profiliyle yine sektörün buluşma ve odak noktası olacak. Geçen yıllarda düzenlenen zirvelerde ele alınan konular sektörün gündemini belirleyip geleceğine yön verirken, 2014 yılında gerçekleşen zirvede ise mimarlar, müteahhitler, müşavirler ve yapı malzemesi sanayicileri el ele vererek ve iç ve dış pazarda işbirliğinin önemini vurguladı.
Türk ekonomisinin lokomotifi olarak adlandırılan inşaat sektörü; sektör gelişmeleriyle birlikte gerek toplam üretim, dış ticaret ve istihdamdaki payı, gerekse diğer sektörlerle yakın ilişkisi sebebiyle ülke için stratejik önem arz ediyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı