Planlanan projenin 120 kilometre uzunluğunda olacağını ayrıca yük ve yolcu taşıması da yapılacağını belirten Uraloğlu, ‘Zengezur Koridoru’ ve ‘Kalkınma Yolu’ projelerinin Türkiye’nin ticari, lojistik ve siyasi ilişkileri için olumlu geri dönüt sağlayacağını da ekledi.
Abdulkadir Uraloğlu Kalkınma Yolu Projesi’ne dair şu sözleri kaydetti:
"Çin ve Hindistan gibi büyük ülkelerden Basra Körfezi’ne gelen her türlü emtianın FAW Limanı’ndan Ovaköy Sınır Kapısı vasıtasıyla ülkemize ulaştırılması yönünde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Basra Körfezi’nde elleçlenen bir ürün buradan yüklendiğinde Türkiye üzerinden şimdilik Marmaray’dan Avrupa’nın her noktasına ulaşabilecek durumdadır. İlerde de ‘Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ üzerinden hayata geçireceğimiz demiryolu projesiyle beraber buradaki kısıtlı kapasiteyi, kısıtlı saatler kullanımını artık tüm zamanlara yayma imkanımız olacak. ‘Kalkınma Yolu Projesi’ kuzey-güney koridorları arasındaki Uzak Doğu, Güney Asya ve Orta Doğu’ya, Avrupa’ya bağlayacak en kısa ve en ekonomik koridor olacaktır. Yine Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan demiryolu ve karayolu ulaşımını sağlayacak olan ‘Zengezur Koridoru Projesi’ni de hayata geçiriyoruz.”
Gebze’den başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçerek İstanbul Havalimanı üzerinden Çatalca’ya uzanacak demiryolu projesi ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını ifade eden Uraloğlu, ihalenin ardından yapım sürecinin tahminen 4-5 yıl devam edeceği ve projenin 2028 yılı içinde hayata geçirileceği bilgisini verdi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı