Şirketin halka arz süreci bugün itibarıyla başladı ve 3 gün boyunca devam edecek. 3-4-5 Şubat 2025 tarihlerinde "Sabit Fiyatla Talep Toplama" yöntemiyle gerçekleşecek halka arzda, pay başına fiyat 37,44 TL olarak belirlendi. İşlem, VSNMD borsa kodu ile gerçekleştirilecek.
1952 yılında İzmir’in Bergama ilçesinde Nihat Mithat Öztüre tarafından temelleri atılan Vişne Madencilik, halka arz ile sermayesinin %20,51’ini yatırımcılara açıyor. Halka arz süreci, Tera Yatırım’ın liderliğinde 41 aracı kurumdan oluşan geniş bir konsorsiyum tarafından yürütülüyor.
Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin halka arzında talep toplama süreci bugün başlıyor. Vişne Madencilik'in halka arzında, 17 milyon TL nominal değerli pay sermaye artırımı, 7 milyon TL nominal değerli pay ise ortak satışı yoluyla olmak üzere toplam 24 milyon TL nominal değerli payın satışı gerçekleştirilecek. Halka arz büyüklüğünün 898 milyon 560 bin TL olması bekleniyor. Süreç, Tera Yatırım liderliğinde 41 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum aracılığıyla yürütülecek.
“Halka arz, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım”
Vişne Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Öztüre, “Halka arzı şirketin kurumsal kimliğinin güçlendirilmesi, marka bilinirliği ve tanınırlığının pekiştirilmesi açısından önemli bir kilometre taşı. Şirketimiz, 2023 yıl sonu itibarıyla Türkiye’deki kireç üretiminin yüzde 8,4’ünü gerçekleştirmiş olup faaliyet gösterdiği Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te birinci, Türkiye çapındaki kireç üreticileri arasında ise ikinci büyük üretim hacmine sahip konumdadır. Yüzde 48,1 ile üretimimiz ağırlıklı olarak demir-çelik sektörüne yönelik olup, fabrika baca gazlarının desülfürizasyonu, geri dönüşüm plastik sanayinde nem ve gaz alıcı olarak kullanım, arıtma tesisleri, şeker üretimi, cam ve kağıt sanayi, hayvan yemi üretimi gibi pek çok sektörün girdi maddesi olarak kireç kullanılmaktadır. Asitli tarım arazilerinde pH dengeleyici olarak ve killi yumuşak zeminlerin sağlamlaştırılması amacıyla stabilizasyon malzemesi olarak da kireç tedarik etmekteyiz” dedi.
“Toplam üretim kapasitemiz yılda 810 bin tona ulaştı”
Karayollarının daha sağlam yollar yapmak için asfaltta da kireç kullanmaya başlaması ile kireç kullanımı daha da yaygınlaşmaktadır diyen Öztüre; “Bununla birlikte altın üreticileri ve hamur kireç ile inşaat sanayi gibi ülkemizin önde gelen lokomotif sektörlerine yönelik gerçekleştirdiğimiz ürün yelpazemiz ile Türkiye ekonomisine önemli bir katma değer sağlamaktayız. 2023 yılında devreye aldığımız yeni fırınlarla birlikte toplam üretim kapasitemiz yılda 810 bin tona ulaşmıştır. Dolayısıyla halka arzın; kurumsallaşmanın yanı sıra üretim kapasitemizi ve karlılığımızı da olumlu şekilde etkileyeceğine inanıyoruz.”Dedi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı