Konglomera Thyssenkrupp (TKAG.DE) Perşembe günü yaptığı açıklamada, çelik biriminin bu yıl 1 milyar euro (1,2 milyar $) işletme zararı ile karşı karşıya olduğunu ve bölümü tamir etmesi veya satması için baskıyı artırdığını söyledi.
Bu yıl asansör ünitesini bir özel sermaye konsorsiyumuna 17,2 milyar avroya satan Thyssenkrupp hisseleri, haberlere göre % 16,2 gerilerken, analistler zayıf görünüme işaret etti.
Kıtanın ArcelorMittal'in (MT.AS) ardından 2 numaralı şirketi olan Thyssenkrupp Steel Europe'da beklenen zarar, sektörün ucuz Çin ithalatı, yüksek hammadde fiyatları ve zayıf otomotiv talebinden muzdarip olması nedeniyle yaşanacak.
Grup, tüm potansiyel ortaklar olarak kabul edilen bölümün Hindistan’daki Tata Steel (TISC.NS), İsveç’in SSAB (SSABa.ST) ve Alman Salzgitter (SZGG.DE) ile birleştirileceği planların ana hatlarını çizdi.
Finans Direktörü Klaus Keysberg, konsolidasyon çabalarından istifade etmeyip, yalnızca tüm seçeneklerin açık olduğunu yineledi.
"Şu anda hiçbir çelik üreticisi kar etmiyor. Ancak performans açısından kesinlikle rekabette geride kalıyoruz ”dedi. Bir görüşme sırasında gazetecilere verdiği demeçte, şirketin ek işten çıkarmalar hakkında görüşmelerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Yaklaşık 28 bin istihdam sağlayan birimin yıllık 2 milyar euro personel maliyeti bulunuyor.
Thyssenkrupp, asansör operasyonlarını ortadan kaldıran devam eden operasyonlardan kaynaklanan mali üçüncü çeyrek düzeltilmiş işletme zararının, Mayıs ayında işaretlediği 1 milyardan daha az olan 679 milyon euroya ulaştığını söyledi.
CEO Martina Merz, "Maliyetlerimizi kontrol altında tutmak ve likidite sağlamak için çok çalıştık." dedi. "Sonuç olarak, genel olarak üçüncü çeyrekte krizi başlangıçta korkulandan biraz daha iyi atlattık."
Şirket, çoğu işletmenin Eylül ayına kadar geçen çeyrekte, önceki üç aya kıyasla istikrar kazandığını ve hatta geliştiğini söyledi ve koronavirüs krizinin en kötü etkisini geçtiğini öne sürdü.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı