thyssenkrupp Steel, kendi üretkenliğini ve işletme verimliliğini artırarak rekabetçi bir maliyet seviyesine ulaşmak için acil önlemler alınması gerektiğini bildirdi. Temel sorunlara ilişkin belge, önümüzdeki haftalarda denetim organları ve çalışan temsilcileriyle yapılacak görüşmelerle detaylandırılacak. Ayrıca, thyssenkrupp AG ve thyssenkrupp Steel'in %20 hissesine sahip olan EP Grubu, bunu desteklediğini ifade etti.
thyssenkrupp Steel'in temel noktalar raporuna göre, üretim kapasitesi mevcut 11,5 milyon metrik tondan gelecekteki hedef dağıtım seviyesi olan 8,7 ila 9 milyon metrik tona düşürülecek. Bu durumun, piyasa koşullarına uygun olarak kapasitelerin gelecekteki piyasa beklentilerine uyarlanmasını sağlayacağı bildirildi.
Bütünleşmiş metalurjik şebekenin avantajları bozulmadan kalacak. Hüttenwerke Krupp Mannesmann'dan (HKM) ayrılmasının gerekli kapasite azaltımında önemli bir unsur olduğu belirtildi. HKM'deki hisselerin satılacağı fakat satış mümkün olmadığı durumda thyssenkrupp Steel, diğer hissedarlarla karşılıklı olarak kabul edilebilir kapatma senaryoları hakkında görüşmelerde bulunacağını belirtti
2030 yılına kadar Duisburg'daki iki yüksek fırın 8 ve 9'un yerini DR tesisi ve yılda toplam 2,2 milyon metrik ton sevkiyat kapasitesine sahip kurulması planlanan iki yenilikçi eritme tesisi alacağı belirtilirken, Kreuztal-Eichen'daki işleme tesisinin kapatılacağı bildirildi.
Sunulan temel sorunlar belgesinin uygulanmasının, işlerde önemli bir azalma ve personel ile ilgili maliyetlerde daha fazla azalma ile birlikte olacağı vurgulandı. Grup üretim ağında yapılacak düzenlemeler ve idarenin sadeleştirilmesi, 2030'a kadar 5.000 kişinin işten çıkarılmasına yol açacak. Ayrıca, 6.000 kişilik istihdamın harici hizmet sağlayıcılara devri veya iş faaliyetlerinin satışı planlanıyor. Personel maliyetlerinin ise önümüzdeki yıllarda %10 oranında azaltılarak rekabetçi bir seviyeye çekilmesi hedefleniyor.
thyssenkrupp Steel'in CEO'su Dennis Grimm: "Üretim ağımızın ve süreçlerimizin kapsamlı bir optimizasyonu ve sadeleştirilmesi, geleceğe uygun hale gelmemiz için gereklidir. Bu süreçte çok fazla insanın emeğinin geçeceğinin farkındayız," dedi.
thyssenkrupp Steel'in Dönüşümden Sorumlu Başkanı Marie Jaroni, Stratejik ve uzun vadeli yapısal yeniden düzenleme ile thyssenkrupp Steel'i uzun vadede geleceğe uygun hale getirileceğini vurgularken: "Operasyonel verimlilik ve karlılık açısından, önemli rekabet alanlarında hala yetişmemiz gereken konular var. Geleceğe olumlu bakmak istiyorsak bu eksiklikleri kapatmamız gerekiyor. Bu durum daha da önemli çünkü yeşil dönüşümü sistematik bir şekilde ilerletmek istiyoruz. Bu kaçınılmazdır ve uzun vadede önceki kömüre dayalı iş modelinin yerini alacaktır. Bugün sunulan konseptin uygulanması rekabet gücümüz ve dolayısıyla geleceğimiz için belirleyici olacaktır,” sözleriyle konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.
Gelecek planının bağımsızlaştırılması ve uygulanması, thyssenkrupp AG'nin çelik işini bağımsız hale getirme sürecini kapsıyor. thyssenkrupp Steel'deki hisselerin %20'si, hisseyi %50'ye çıkarma hedefiyle Çek EP Grubuna satıldı. Temel konular belgesinin aynı zamanda uygun ve kalıcı bir iş planı ve IDW S6 yeniden yapılandırma uzman raporu için temel ön koşul olarak sunulduğu raporlandı.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı