Ülkenin en büyük yeşil hidrojen projesi olarak lanse edilen GH2 projesi, yılda 150.000 ton yeşil amonyak üretmeyi hedefliyor ve 600 megavat güneş ve rüzgar enerjisi ile çalışacak. Projenin 2026 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.
Şirketler, proje için mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) için teklif alma sürecinin 2024'ün ilk çeyreğinde başlamasını ve finansal kapanışın 2025'in sonlarına planlandığını açıkladı.
ACWA Power, dünya genelinde bir dizi yeşil hidrojen projesi geliştirmekte olup, Suudi Arabistan'daki 1.2 milyon ton/yıl kapasiteli NEOM yeşil hidrojen projesi üzerinde çalışmaktadır. Şirket ayrıca Özbekistan'ın ilk yeşil hidrojen projesinin inşasına başlamıştır ve ilk aşamanın yılda 3.000 ton yeşil hidrojen üretmesi planlanmaktadır. PLN ise Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Masdar ile yeşil hidrojen üretim fırsatlarını araştırmaktadır.
Endonezya, bol güneş enerjisi kaynaklarına sahip olduğu için yeşil hidrojen üretimi için ideal bir yer. Bu nedenle, Suudi Arabistan ve Endonezya bu iş birliğine adım attılar.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı