FEED (Front-End Engineering Design) çalışması, Raahe'de endüstriyel ölçekte fosilsiz sünger demir üretme ve bir hidrojen üretim tesisi kurma olanaklarını araştıracak. Çalışmanın 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.
Bu girişim, Şubat 2021'de başlayan ve Business Finland tarafından desteklenen FFS - Fosilsiz Çeliğe Doğru adlı ortak araştırma projesinin doğal bir devamı niteliğindedir.
Ocak 2022'de SSAB Yönetim Kurulu, İskandinav şerit üretimini dönüştürmek ve yaklaşık 2030 yılında büyük ölçüde karbondioksitten arındırmak için bir politika kararı aldı. SSAB, 2022 yılı boyunca 500 ton fosil içermeyen çelik üretti ve teslim etti.
Mart 2023'te SSAB, geri dönüştürülmüş hurdaya dayanan ve fosil içermeyen enerji kullanılarak üretilen karbondioksit içermeyen bir çelik olan SSAB Zero'yu tanıtarak önemli bir adım daha attı. SSAB, Oxelösund fabrikasını dönüştürdüğünde, 2026 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren karbondioksit emisyonu olmadan çelik üretmek için hammadde olarak fosil içermeyen sünger demir ve hurdanın esnek bir karışımını kullanabilecek.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı