ABD ekonomisi GSYİH % 3,0, işsizlik oranı % 3,7, KAH (%) GSYH'nin % 2,6'sı, çelikte kapasite kullanımı % 80'e yükseldi. Vergiler sebebiyle, AB zorlu bir zaman geçiriyor. Almanya'da politik güç, BREXIT kararıyla ilgili olarak çelişen raporlarla çelişen olumlu CAD'ye (GSYH'nin % + 7.9'u) rağmen belirsiz bir gelecek sergilerken, İtalya, Fransa ve İspanya daha düşük GSYİH ve daha yüksek işsizlik oranına sahip oldu(% 9.3-14.9). Brezilya'nın önderlik ettiği Latin Amerika ekonomisi, Arjantin’in muazzam bir politik belirsizlikle korkunç sinyaller verdiğini (GSYİH’dan 1,0’e), ABD’nin yaptırımları ile karşı karşıya kalan İran’ın, son birkaç haftadır düşüşe geçmesi ve Türk ekonomisinin devasa işsizlikle karşı karşıya kalmasına rağmen, Brent Crude petrol fiyatlarında artışa yol açabileceğini ve tüketici fiyatlarında hızlı artışın devam ettiği görülüyor. Rusya, yaklaşık % 2 GSYİH büyümesi, yönetilebilir enflasyon ve işsizlik oranı ve pozitif bir CAD ile daha iyi performans gösteriyor.
ABD ile ticaret sürtüşmeleri, iç pazarda daha yüksek bir gelir gerçekleşmesine neden olurken, Katar, Malezya, Mısır, Türkiye gibi inşaat demiri ve sıcak rulo üreten küçük oyuncuların ortaya çıkması, Çin'in ihracatının, yılın ilk 10 ayında 58.41 milyon tona düşmesine neden oldu. Bir önceki yıla göre % 9,3 düşüş kaydedildi. Çin üretimindeki % 6,1'lik büyüme, CS üretimini 2018'in ilk 9 ayında 699.4 MT'ye çıkaracak, daha yüksek bir yerel çelik hacmine ulaşılmasını sağlayacaktır.
Çin, metalürjik kömür ithalatını azaltmış ve yerel demir cevheri konsantresi üreticilerinin devam etmesi için ve yerel fiyatların daha da düşmesini engellemek için demir cevheri ithalatını sürdürmüştür.
Hindistan, inşaat izinleri ile uğraşmak, elektrik almak, kredi almak, azınlık yatırımcılarını korumak, sınır ötesi ticaret yapmak ve ödeme aczini çözmek gibi parametrelerde kayda değer bir büyümeyle 2 yıl içinde 77. sıradan 53. sıraya yükseldi. Tüm bu gelişmeler çelik endüstrisi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Güncel mali yılın ilk 7 ayında ham çelik üretimi 61,1 mt seviyesinde gerçekleşti ve % 5.2 oranındaki büyüme sayesinde Hindistan küresel pazarda 2. sırada yer aldı.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı