Kolombiya Girişimciler Ulusal Derneği (ANDI) bünyesindeki Çelik Üreticileri Komitesi bu artışın, özellikle Çin ve Rusya gibi ülkelerden gelen daha ucuz çeliklerin yerel piyasayı bozmasının önüne geçeceğini savunuyor. Komite, mevcut durumun yerel üreticilere zarar verdiğini ve haksız rekabet oluşturduğunu belirtiyor.
Öte yandan, Kolombiya İnşaat Odası (Camacol) bu tarife artışının inşaat sektöründe fiyatların artmasına ve malzeme kıtlığına yol açabileceğini öne sürerek teklife karşı çıkıyor. Camacol, önerilen tarife artışlarının konut maliyetlerini yalnızca %0,38 oranında etkileyeceğini ancak üretim maliyetlerindeki artışın endüstrinin rekabet gücüne zarar verebileceğini ifade ediyor.
2023 yılı içerisinde Kolombiya'nın çelik üretimi, toplam 2.6 milyon tonluk bir kapasiteye sahip olmasına rağmen 1.47 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Bu üretim miktarı, bir önceki yıla göre 45,000 ton azalmıştır, bu durum üretim kapasitesinin tam olarak kullanılmadığını ve üretimde bir düşüş olduğunu göstermişti.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı