Kocaer Haddecilik, bu yıl dahil olduğu Turquality Programı ile birlikte 2017'den beklentilerini yükseltti. Bugün itibariyle 130 ülkeye ihracat yapan firma, yeni dönemde satışlarında ihracatın payını yüzde 60'tan yüzde 70'e çıkarmayı hedefliyor.
Turquality ile global pazarda konumlarını güçlendirerek, daha etkin olmayı hedeflediklerini belirten Kocaer Haddecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, "Firmamızın dış pazardaki imajını, pazar payını geliştirmek temel stratejimizi oluşturuyor. 2017'nin, zorlu geçen 2016'ya göre farklı zorlukları da barındırarak değişken bir yapıda geçeceğini öngörüyoruz. Zorlukları, yaşanacak riskleri de göz önünnde bulundurarak, bugünden belirlediğimiz eylem planları ile aşacağımıza inanıyoruz" dedi.
Global pazara yönelik hedefleri doğrultusunda üretim kapasitesinin en az yüzde 90'ını kullanmayı amaçladıklarını vurgulayan Hakan Kocaer, "Üretimi daha fazla oranda ihracata kanalize etmeyi planlıyoruz. Bu zorlu ama ulaşılabilir hedefe, Turquality programı kapsamında alacağımız desteklerin katkısı olacak" diye konuştu.
2017’nin, zorlu geçen 2016’ya göre farklı zorlukları da barındırarak değişken bir yapıda geçeceğini öngörüyoruz. Bugünden belirlediğimiz eylem planları ile bunu aşacağımıza inanıyoruz
Demir-çelikte ilk tesislerini 1960'larda Denizli'de kurduklarını hatırlatan Kocaer, "1996'da ikinci, 2008'de de üçüncü fabrikamızı İzmir/Aliağa'da devreye aldık. 2017'nin ikinci yarısında da dördüncü fabrikamızı vasıflı çelik üretmek üzere pilot tesis olarak devreye alacağız. Böylece 600 bin tonluk üretim kapasitesini 750 bin tona çıkaracağız" dedi.
Bugün itibariyle 290 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini ileten kocaer, "Sektörün önde gelen markaları arasında yer alıyoruz. İSO 500'de 137'nci sırada bulunan firmamız, TİM İlk 1000 İhracatçı sıralamasında da 84'üncü sırada yer alıyor" diye konuştu.
Türkiye'nin uzun vadeli hedefleri doğrultusunda, markalaşma, inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerini geliştirmeye özen gösterdiklerini belirten Hakan Kocaer, "Bu doğrultuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezi'ni kurduk. Türkiye'de az sayıda üreticinin sahip olduğu son teknoloji makine ve yazılım ekipmanlarıyla çalıştığımız bu merkezde, üniversite-sanayi işbirliği ile projeler yürütüyoruz" dedi.
Bu kapsamda çelikte katma değeri artırmaya, modern ve verimli üretim teknikleri geliştirmeye odaklandıklarının altını çizen Kocaer, "Bunların yanı sıra Türkiye'de üretilmeyen ürünlerin imalatı için çalışıyoruz. Bir bakıma ithal ikamesi sağlamak amaçlı ürün geliştirme projeleri yürütüyoruz; çelik dışı ileri teknoloji malzemeleri geliştirmeyi ve bu alanda yatırım yapmayı amaçlıyoruz" dedi. Kocaer, tüm yatırım çalışmalarında iş güvenliğine de özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.
"ÇSM yatırımıyla butik üretime cevap verebilecek duruma geldik"
Müşteri portföylerinde enerji, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım ve yapı sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların bulunduğunu kaydeden Hakan Kocaer, yurt içi ve dışındaki birçok büyük ölçekli projede ürünlerinin tercih edildiğini ifade etti. Vasıflı çelik pilot üretim tesislerinde yatırımlarının sürdüğünü söyleyen Kocaer, "Sanayiye yönelik üretimin yanı sıra 2015'te devreye aldığımız çelik servis merkezi (ÇSM) ile birlikte her türlü butik üretime de cevap verebilecek duruma geldik. Bu stratejik adım daha kârlı işler yapmamızı ve yeni alanlarda müşteriler edinmemizi sağladı" diye konuştu.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı