Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir yaptığı açıklamalarda, üretim hacimlerini artırmayı hedeflediklerine dikkat çekti ve 2024 yılı için pek çok yatırım planları olduğundan bahsetti. Söz konusu yatırımlarının yeni fırın yatırımları olduğuna değindi.
MADEN SAHASI OLABİLİR
Demir çelik şirketi için ilk sıralarda yer alan istihdam edilmek üzere yetiştirilecek potansiyel insan kaynağı konusuna dikkat çeken başkan Demir, “Yerli cevher kullanıyoruz ama gerek Türkiye'deki maden sahalarından istifade etmek, gerek mevcut işletmecilerle daha uzun vadeli stratejik işbirlikleri yapmak, bunun yanında maden sahamızın olmasıyla ilgili tedbirler almak gündemde. Belirli kaynakların araştırmasını yaptık. Gerek maden sahası gerek bazı alternatifler olarak önemli haberler verebiliriz.” şeklinde sözlerini ifade etti. İsmail Demir devamında ise demir, maden sahası açılması, yerinde zenginleştirilmiş cevherlerin taşınması, iç proseslerin işlenmesi, daha butik ve katma değerli ürünler üretilmesi, bilimsel çalışmalar ve insan kaynağı yatırımları gibi, başarılı demir çelik firmasının çeşitli alanlardaki planlarından bahsetti.
“OKULLARIN KARDEMİR İLE İÇ İÇE ÇALIŞMASINI SAĞLAMAK GEREK”
Başkan İsmail Demir, özellikle gençlere fayda sağlayacak projelere yoğunlaşılması gerektiğine dikkat çekerek şu sözleri dile getirdi:
“Okulların KARDEMİR'le iç içe çalışmasını sağlamak gerek. Öğrencilerin, kurumun öğretme ve tecrübe imkanlarından olabildiğince faydalanmalarını sağlamak birinci aşama. İkinci aşama ise gerek meslek yüksekokulu gerek üniversite bazında faaliyetlerin sürdürülmesi. Toplumsal ve sosyal açıdan gençlerin mesleki eğitimlerinin yanında burs imkanları olmalı. Sadece demir çelik özelinde değil, yöneticilik, çeşitli mesleki kabiliyet edinmeleri anlamında üniversite, yüksek lisans ve doktorada başarı göstermek isteyen, bu anlamda iddialı olan gençlerimizin de burs ve çeşitli imkanlardan faydalandırılması önemli.”
TCDD VE LOJİSTİKTE YENİ ÇÖZÜMLER
TCDD taşımacılık ve Türkiye’de lojistik alanında yenilikler yaratmak istediklerini belirten Demir, bu konuda da çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. Demir; " Malum TCDD Taşımacılığın yüzde 20'ye yakın müşterisi biziz. Burada vagon lokomotif zinciri var. Savunma sanayinden gelen alışkanlıklarımızla, yerli ve milli olmakla ilgili idealleri KARDEMİR'de da hayata geçirmek istiyoruz. Üretilen rayların bu amaca hizmet etmesi, ihraç edilmesi, demir yolu tekerleği ve aksın yerli üretiminde KARDEMİR'in katkısının ne olabileceği gibi konuların hepsi gelecek planlarımız arasında yer alıyor.” ifadesini kullandı..
“YEŞİL ÇELİK ÜRETİMİNDE BAŞKA ÜLKELERİN ELİNE KALMAK İSTEMİYORUZ”
Yeşil çelik alanını da mercek altına alan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, şu sözleri kaydetti:
“Bu metal, malzeme yolculuğu, insanlık tarihi boyunca gelmiş ve hala devam eden bir yolculuk. Burada da üniversite ile yakın temasta işbirliği ve iletişim içinde olmak istiyoruz. Özellikle ‘yeşil çelik' ve çevre söz konusu olduğunda dünyada da önemli tercihler var. Kaçırmamamız gereken tren de şu; ‘yeşil çelik' üretimi safhasında biraz geride kalırsak, yarın ‘Bu üretimi yaptık, bu teknolojiyi uyguluyoruz, size de uygulamamızı istiyorsanız, bunun şu kadar fiyatı var, biz girip bunu kurarız.' diyen ülkelerin eline kalmak istemiyoruz. Tam aksine bu teknolojilerde biz ön alıp, ‘Evet, yeşil çeliğe geçildi, biz şunları başardık. Buyurun size de kuralım.' diyen ülke olmak bizim için ideal bir konum.”
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı