Rao, ABD ile Çin arasındaki sürmekte olan ticaret savaşından dolayı yerel çelik sektörünün etkilenmesi üzerine endişe duyduklarını söyledi. Hindistan’daki çelik ürün çeşitliliği çok fazla oluyor, bu da Hindistan’ın yerel sanayisini etkiliyor.
Ağustos ayında ithalat arttı ve bunun büyük bir kısmı Serbest Ticaret Anlaşması(FTA) ülkelerindendi. Ülkelerin çoğu korumacı önlemler aldı ve yerel çelik endüstrisi de korunma görevi istiyor.
Rao konuyla ilgili şunları söyledi:” Çelik ithalatında yüzde 25'lik bir vergi istiyoruz. Serbest Ticaret Anlaşmaları imzalandı ve ithalatın çoğu bu ülkelerden geliyor. Koruma görevlerini uygulamak çok önemlidir. Diğer tüm ülkeler önlem almıştır.”
Resmi verilere göre, 2018-2019 döneminde, işlenmiş çelik ihracatı önceki yıla göre % 33.87 düşüşle 6.36 mt seviyesinde gerçekleşti. İthalat geçen yıla göre yüzde 4.7 artarak 7.83 ton seviyesinde gerçekleşti. Hindistan toplam net nihai çelik ithalatçısıydı.
Ağustos 2019'da, Kore, Japonya ve Endonezya gibi FTA ülkelerinden nihai çelik ithalatının payı, Hindistan'a yapılan toplam ithalatın yüzde 70'ini oluşturdu.
Ayrıca JSW Steel'in gelecek yıl maden ihalelerinde yer alacağını söyledi.
Kömür ve demir cevheri için bazı madencilik kiralamalarının gelecek yıl Mart ayında sona ermesi bekleniyor.
Aynı etkinlikte gazetecilere konuşan JSPL Başkanı Naveen Jindal, şu anda madencilerden demir cevheri satın alan şirketin, hammadde konusunda açık pazar bağımlılığını azaltmak için açık artırmalara katılacağını söyledi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı