Japonya'nın hem yerel satışlar hem de ihracat için hem karbon hem de özel çelik içeren ham çelik talebi Nisan-Haziran döneminde toparlanma yolunda kalacak, ancak çeyrek itibarıyla % 1,8 düşüşle 23,24 milyon tona düşebilir.
Mysteel Global, tonajın, temelde ülkenin COVID-19 ile savaştığı Nisan-Haziran 2020 dönemindeki düşük baz nedeniyle yıllık % 28,3 daha yüksek olduğunu ve Nisan-Haziran 2019 için 26,12 milyon tonun hala altında olduğunu belirtti.
METI'ye göre, işlenmiş çelik açısından talep yıllık % 20,6 artarken, çeyreklik bazda % 2,1 azalacak.
Tokyo merkezli bir çelik tüccarı , "Çeyreğe göre yavaşlama beklenti dahilinde, ancak son kullanıcılar arasında operasyonel oranlarda devam eden iyileşme yoluyla genel çelik talebindeki istikrarlı toparlanmayı anlatıyoruz" yorumunu yaptı.
Ayrıca, Nisan-Haziran, hükümetin bütçeleri kesinleştireceği mali yılın ilk çeyreğidir, bu nedenle hem inşaat mühendisliği projeleri hem de imalatçılar, mali yılın son çeyreği olan Ocak-Mart aylarında hızlanmanın ardından bu çeyrekte yavaşlayacaktır.
METI, Japonya'nın hem karbon hem de özel çelik için işlenmiş çelik ihracatının, yurtdışı talebin yabancı ülkelerdeki ekonomik toparlanmayla daha da artacağından, hem çeyrek hem de yıllık kazanç elde edecek tek sektör olacağını vurguladı.
İç pazara gelince, örneğin inşaat sektörü gibi kilit sektörlerden karbon çeliğine olan talep, çeyrek bazda % 2.3 düşebilir veya yıllık % 1.5 düşüşle yaklaşık 4.55 milyon tona düşebilir, ancak olumsuz etki kısmen dengelenecektir. METI verilerinin önerdiği gibi, üreticilerin tüketimi çeyrek bazda % 4.1 düşebilir, ancak yıllık % 25 artışla 5.96 milyon tona çıkacaktır.
Tokyo merkezli bir yassı çelik tüccarı, Japon entegre üreticilerin yurtdışı çelik fiyatlarının iç pazara göre daha hızlı artması nedeniyle ihracatlarını artırmayı tercih edeceğine inandığından Nisan-Haziran döneminde daha yüksek ihracat beklentisi içindeler. Uzun vadeli sözleşmeli müşterilerine daire tedariklerini yerine getirerek, istedikleri kadar ihracat yapamayacaklar, dedi.
Japonya Demir ve Çelik Federasyonundan alınan en son veriler, tüccarların yorumuna işaret etti; Ocak-Şubat döneminde Japonya, yurt dışından gelen güçlü talebe rağmen, yaklaşık 1,8 milyon ton sıcak rulo ihraç etti. Bildirildiği üzere, önce uzun vadeli müşterilere sınırlı üretim sağladı.
Japonya'nın ihracatta en önemli çelik ürünü olan sıcak haddelenmiş rulo, ülkenin toplam işlenmiş çelik ihracatının yaklaşık % 40'ını oluşturuyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı