Avcılar İnşaat’ın Bornova’da hayata geçirdiği Avcılar Next Projesi hızla yükseliyor. Konumu, konforu, altyapısı, modern mimarisi ve yaşam alanlarıyla adından sıkça söz ettiren Avcılar Next Projesi’nin şantiyesini ziyaret ettik ve Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Yekta Güngör ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Mesleğini çok severek yaptığını ifade eden İnşaat Mühendisi Yekta Güngör, ailelerin gönül rahatlığıyla oturabilecekleri, çalışabilecekleri, deprem kaygısı olmadan yaşayabilecekleri alanları titizlikle inşa ettiklerini belirtirken, “Her gün daha ileriyi hedefliyoruz, yaptığımız her işte marka değerimizi ortaya koyuyoruz” dedi.
Öncelikle sizi tanıyalım…
Ben Yekta Güngör. 2011 yılında Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. O yıldan beri aktif olarak çalışıyorum. 2019 Kasım ayından beri de Avcılar İnşaat bünyesinde görevdeyim. Şuanda da Bornova’da inşaatı devam eden Avcılar Next Projesi’nde İnşaat Şefi olarak çalışıyorum. İşimi çok severek yapıyorum. Titiz bir çalışan olduğumu söyleyebilirim… Yaptığımız işte firmamızın adından söz ettirmeyi çok isterim.
İnşaat Şefi ne yapar, görevleriniz, sorumluluklarınız neler?
Şantiyeye gelen her malzemenin istediğimiz standartlara uygun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Gelen malzemenin istediğimiz malzeme olduğunu, istediğimiz miktarda geldiğini kontrol etmekle yükümlüyüz. Bunun takibini finans birimine ve firma yetkilimize aktarıyoruz. Minimum zafiyat maksimum verimlilik ile çalışıyoruz…
Her türlü şeyi birebir kontrolü ile kalite standartlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye piyasasına baktığımızda kontrolü üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Her zaman daha iyisi için çabalıyoruz. Bu da güzel sonuçlar doğuruyor. Eksiklerimiz elbette vardır ama biz bu eksikleri gidermek için buradayız. Zaten mühendislik budur.
Peki sürekli şantiyede mi oluyorsunuz? Nasıl geçiyor gününüz?
Sabah 8’de şantiyeye geliyorum. 17:30’da mesaim biter ancak bazı zamanlar gece yarılarına kaldığım zamanlar elbette oluyor. Ama işimi severek yapıyorum ve burada bulunmam gerekiyorsa mutlaka işimin başında olurum.
Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz Avcılar Next Projesi’nde?
Şuanda burada 80 kişilik bir ekip çalışıyor. Tabi arada gelen döşeme, mekanik işler vs olduğunda bu sayı 100’ kadar çıkabiliyor. Oluşabilecek hataları önceden görmek için bu kadar teknik personelimiz var. Hep birlikte özverili bir şekilde çalışıyoruz. Bir aile olduk diyebilirim.
Şantiye’de çalışmanın avantajları ve dezavantajları neler?
İnşaat işi tabiî ki yıpratıcı ve zor. Ama çok da keyifli. Projenin her noktasında bulunduğumuz için yapı ilerledikçe insan zamanla mutlu olmaya başlıyor. ‘Bu yapıyı ben yaptım’ demeye başlıyorsun ve ayrı bir haz veriyor. Hele deprem sonrasında yapının sorunsuz ve hasarsız dimdik ayakta olduğunu görmek ayrı bir gurur kaynağı. Firma olarak buna ekstra önem veriyoruz. Bi nevi projenin bulunduğu yere imzamızı atıyoruz.
Mesleğimiz sürekli takip ve öngörü istiyor. Öngörülmeyen hataları minimum seviyeye indirmek, hatasız bir şekilde önünü açmak gerekiyor. Bu da tabi deneyimli çalışan arkadaşların bir arada olması ile alakalı.
Baret, yelek ve ayakkabılar sizin için ne ifade ediyor?
İş güvenliğine çok önem veriyoruz. Saha içinde kişisel koruyucu ekipmanları mutlaka kullanıyoruz. Baret, yelek ve ayakkabılar. Hepsinin bir kullanım amacı vardır. Hangi firmaya bağlı olduğunuzu tespit etmek, şantiyedeki görevinizi takip etmek için de bir pusula görevi görüyor. Örneğin işçiler sarı baretler kullanırken, kalfalar mavi veya beyaz baret, inşaat mühendisleri beyaz baret, iş güvenliğinde çalışan arkadaşlar da kırmızı baretleri takıyor. Baretlerin üzerinde görevim, adım soyadım, firmamın ismi ve kan grubum yazar.
Depremin önüne geçmek için siz inşaat mühendislerine çok iş düşüyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?
Bunun önüne geçebilmek için, bilinçli, överili, mesleğini seven insanların oluşması lazım. Mesleğini sevmediğin zaman yapılması gereken iş sorun, sıkıntı olarak gelmeye başlıyor. Firmamızın burada bu kadar teknik personel çalıştırma amacı da budur. Burada kendimiz yaşayacakmışız gibi imalatı kontrol ediyoruz. Kaliteyse kalite konusunda, iş güvenliğiyse iş güvenliği konusunda, insansa insan yaşamı konusunda daima ileriye gidiyoruz. Firmanın politikası, çalışanın politikasını, çalışanın politikası firmanın politikasını etkiliyor. Ama ikisinin uyum içinde olması ve piyasada iyi şeyler yapmak istemesi güzel sonuçlar doğuruyor.
Türkiye koşullarında iş güvenliği ve kaliteyi belli bir seviyede tutmak çok zorlayıcı bir nokta. Bugüne kadar deprem olmadan insanlar akıllarına depremi getirmiyorlardı. Ya da deprem olmadan bir binanın yıkılabileceği insanların aklına gelmiyordu. Depreme hazırlıklı olmalıyız ve önlem almalıyız. Önlem alındıktan sonra da sürekli kontrolü gerekiyor.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ‘Her şantiyeye bir şef’ kampanyasını başlattı. Destek veriyor musunuz bu kampanyaya?
İnşaat Mühendisleri Odası’nın bu kampanyasını destekliyorum. Gerçekten çok önemli bir kampanya. İnşaat Mühendislerinin piyasada var olması gereken görev tanımı ve destek verildikçe her şeyin iyiye gideceğini düşünüyorum. İşin verimliliği ve kalitesi adına bizleri fazlalık olarak görmemeleri gerekiyor.
Mesleki olarak yetiştiriliş amacımız sorgulama, daha iyiyi yapma, konfor ve kalitedir. Bunlara bakmakla yükümlüyüz ve bu bilinçle yetiştirilen insanlar olmak zorundayız. İnsanlar her zaman makyaja bakıyor ama inşaat mühendisinin inşaata bakış açısı farklı oluyor. Çünkü biz hem ekonomik hem de kalite anlamında bakıyoruz. Sıkıntılarımız tabiî ki var. Hem kalite hem de düzgün bir şekilde zamanında planlanmış, programlanmış şekilde yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla varız.
KUTU…
AVCILAR NEXT KÜNYE
Avcılar İnşaat tarafından hayata geçirilen Avcılar Next Bornova projesi 10 bin metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 6 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 25 ticari alan, 215 home ofis yer alıyor. Avcılar Next Bornova, 2 konut bloğu ve bir ticari blok olarak yükseliyor. Projede 1+0'lar brüt 50, net 25 metrekare, 1+1'ler brüt 70, net 36 metrekare, 2+1'ler brüt 90, net 46 metrekare büyüklüğe sahip.
Avcılar Next projesinde çarşı, kapalı otopark, fitness merkezi, sauna, jakuzi odası, yüzme havuzu, eğlence salonu,
kütüphane, pilates ve kick boks alanları bulunuyor. Projenin çarşısındaki 25 ticari alanın büyüklüğü 50 ile 150 metrekare arasında değişiyor. Projenin teslim tarihi ise 2021 Aralık ayı olarak belirlendi.
Bornova'nın merkezindeki konumuyla yatırımcısına avantaj sağlayan Avcılar Next projesi, metro durağına 5 dakika uzaklıkta bulunuyor. Proje ayrıca Forum Bornova'ya 2 dakika, çevre yoluna 1 dakika, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne 3 dakika, Yaşar Üniversitesi'ne 4 dakika, Küçük Park'a 6 dakika uzaklıkta bulunuyor.
Haber:
GÜLÇİN SEZEN KARAEGEMEN SOYLU
AYŞE NUR USTAOĞLU
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı