Çelik endüstrisi, GSYİH'ya %2'nin üzerinde katkı sağlarken, ton başına ortalama olarak 2,55 total karbondioksit içeriği salınımı yapıyor, ki bu küresel ortalamanın üzerinde bir oran. 2023'te Hindistan, Co2 yayan yüksek fırın (BF-BoF) yoluyla yaklaşık 60 milyon ton ham çelik üretti ve bu kapasiteyi artırmayı planlıyor.
Önde gelen üreticilerin tümü, karbondan arındırmanın bir gereklilik olduğunun bilincinde ve üretim süreçlerini değiştirerek enerji ve kaynak verimliliklerini arttırmaya çalışıyor.
Tata Steel CEO'su ve Genel Müdürü TV Narendran, "Hindistan'da yeşil çeliğe olan talebi artırmak, bir paradigma değişimini, yani tüm paydaşların, üreticilerin, politika yapıcıların ve müşterilerin kolektif taahhüdünü gerektirecek. Çevre dostu çelik üretmek, bilinçli tüketim kültürünü yaygınlaştırmakla ilgili” dedi.
Hükümetin de çelik endüstrisini karbondan arındırmak için aşamalı hedefler belirlediği bildiriliyor. Bu kapsamda, enerji ve kaynak verimliliğinin artırılması, yenilenebilir enerji kullanımının teşvik edilmesi gibi kısa vadeli hedefler belirlendi.
Çelik sektörünün karbondan arındırılması için 13 görev gücü oluşturuldu ve bu güçler sınıflandırma, CO2 izleme ve ölçüm yöntemleri, yeşil çelik talep üretimi, malzeme verimliliği, yeşil enerji, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve CCSU (Karbon Yakalama, Kullanım ve Depolama) alanlarında çalışmalar yürütüyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı