Hindistan, çelik endüstrisinin karbonsuzlaştırılmasına yönelik artan küresel baskı ve AB de dahil olmak üzere gelişmiş ülkelerin karbon fiyatlandırma mekanizmalarını devreye sokması karşısında yedi yıldır yürürlükte olan Ulusal Çelik Politikasını gözden geçirmeye başladı.
Ulusal Çelik Politikası, birincil olarak ham çelik üretimini 2030 yılına kadar 300 milyon tona çıkarmayı hedefliyor. 2024 mali yılında üretilen 143 milyon ton, bir önceki yıla kıyasla %12,6'lık bir artışı temsil ediyor. Söz konusu politika; otomotiv, elektrik ve özel çeliklere yönelik artan iç talebi karşılamak üzere üretim kapasitesini arttırmak için tasarlanırken, aynı zamanda kişi başına çelik tüketimini 2030-31 yılları arasında 160 kg'a çıkarmayı hedefliyor.
Bu politika gözden geçirilirken, yerli çelik üreticileri Çin'den yapılan düşük maliyetli çelik ithalatına ilişkin endişelerini dile getirdi.
Hindistan, Alman LESS standardı ve Avrupa Birliği’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması gibi karbon emisyonlarını azaltmayı hedefleyen politikalar ile birlikte küresel rekabet gücünü korumakta yeni zorluklarla karşılaşıyor. Rekabetçi kalabilmek için Hindistan'daki çelik üreticilerinin, elektrik ark ocakları, hidrojen bazlı çelik üretimi ve karbon yakalama ve depolama gibi düşük karbonlu teknolojilere yatırım yapmaları gerekiyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı