Ekim ayında Hindistan'dan aralarında üst düzey hükümet yetkililerinin de bulunduğu bir heyetin potansiyel koklaşabilir taş kömürü ithalatını araştırmak üzere Moğolistan'ı ziyaret etmesi planlanıyor. Bu girişim Hindistan'ın hammadde kaynaklarını çeşitlendirme, temel çelik üretim kaynaklarının mevcudiyetini arttırma ve üretim maliyetlerini düşürme stratejisinin bir parçasıdır.
Hindistan halihazırda yılda yaklaşık 56 milyon ton koklaşabilir taş kömürü ithal ediyor ve bunun %70-90'ı Avustralya'dan geliyor. İthalata olan bağımlılık, uzun nakliye mesafeleri nedeniyle yüksek lojistik maliyetlerine yol açıyor. Coğrafi olarak daha yakın olan Moğolistan, Hintli çelik üreticileri için daha uygun maliyetli bir alternatif sunuyor.
Hintli yetkililer, bir endüstri heyetinin ülkeyi ziyaret etmesiyle birlikte Moğolistan'dan koklaşabilir taş kömürü ithal etmenin fizibilitesini aktif olarak araştırıyor. Bu görüşmeleri ilerletmek için bir hükümet ekibinin de gelmesi bekleniyor. Ayrıca, JSW Steel gibi büyük Hintli çelik üreticileri, Moğolistan'dan kömür ithalatının lojistiğini incelemek üzere hükümetle iş birliği yapıyor. Kömürün Çin veya Rusya üzerinden taşınmasında zorluklar olsa da kalitesini değerlendirmek için deneme sevkiyatları müzakere ediliyor. Bu ithalatların başarısı büyük ölçüde lojistiğin maliyet açısından verimli bir şekilde yönetilip yönetilemeyeceğine bağlı olacak.
Hindistan ayrıca, ülkenin yaptırımlarına rağmen daha düşük fiyatlardan etkilenerek Rusya'ya yönelerek koklaşabilir taş kömürü tedarikini çeşitlendirmeye çalıştı. Koklaşabilir taş kömürü çelik üretim maliyetlerinin %35-40'ını oluşturduğundan, Moğolistan gibi ülkelerden tedarik sağlayarak Avustralya'ya olan bağımlılığı azaltmak, istikrarlı bir tedarik zinciri sürdürmek ve maliyetleri kontrol altında tutmak için kritik önem taşıyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı