Madencilikte çok fazla şirket varsa ve kazı hızının yüksek olması durumunda, stoklar beş yıl bile dayanmayabilir.
Kıdemli jeolog ve Goa Üniversitesi ve Pune Üniversitesi eski profesörü Ashoka Dessai konuyla ilgili, "Yeni rezervler bulunmadıkça, mevcut yüksek dereceli demir cevheri rezervleri yaklaşık 10 yıldan uzun sürmeyecek" dedi.
"Jeoloji ve Goa Mineral Kaynakları" başlıklı kitabı Pazar günü yayınlanmaya hazırlanan Dessai, şunları söyledi: "Ancak, bu kaynakların kullanım oranına bağlı. Birçok şirket madencilikle uğraşıyor ve çok hızlı bir şekilde ilerliyorsa, demir cevheri beş bile ayakta kalmayabilir."
Dessai, kıyı ülkeleri kaynaklarının "fazla aşılmaması" gerektiğini tavsiye ediyor.
Dessai sözlerine şöyle devam etti: "Yerel olarak madenlerdeki yıllık maksimum cevher miktarını düzeltmeliyiz. Buna göre, rezervlerin daha uzun süre dayanması için ihraç faaliyetini gerçekleştirmeliyiz. Düşük dereceli cevherlerin eş zamanlı olarak zenginleştirilmesi ve komşu devletten cevherlerin işlenmesi, endüstrinin ömrünü uzatmak ve azami fayda sağlanması amacıyla gerçekleştirilmelidir. "
Prof Dessai, eyalette yeni rezervler ve yeni mineral malzemeleri aramak gerektiğini söyledi. Dessai'ye göre Hindistan, nadir toprak element konsantrasyonlarını Çin gibi diğer ülkelerden ithal ediyor.
Stratejik bir maden kaynağı olan yerli üretim çok ihtiyaç duyulan dövizi kurtarabilir.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı