Hindistan Alüminyum Birliği (AAI) ve FICCI gibi sanayi kuruluşları, hükümetin ülkenin alüminyum sektörünün zorlu bir aşamadan geçtiğini ve ithalatı artırarak, iç pazar payını azaltarak, üretim ve lojistik maliyetlerini yükselterek büyük tehdit altında bulunduğunu bildirdi.
Üstelik, PTI'nin basın açıklamasında, FICCI Madencilik ve Mineraller Komitesi Başkanı Rahul Sharma, sektörün rekabet etmeyen enerji maliyetlerinin ve sanayinin akut kömür kıtlığının alüminyum endüstrisinin sürdürülebilirliğini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
AAI kısa süre önce Madenler Bakanlığı'na, alüminyum ürünlerindeki temel gümrük vergisinin yüzde 10'dan yüzde 12,5'e yükseltilmesi ve temel gümrük vergisinin azaltılması ve hammadde üzerindeki ters vergi yapısının düzeltilmesi şeklinde bir rahatlama sağlanması için yazdı.
FICCI, hükümete de benzer tavsiyelerde bulundu.
Hindistan'ın, alüminyum talebinin önümüzdeki beş yıl içinde 7 milyon tonun iki katına çıkmasının beklendiğini belirtti Sharma.
Sharma konuyla ilgili şunları söyledi: "Yerli sanayinin rekabet gücünü korumasına yardımcı olmak için alüminyum değer zincirinin kritik hammaddelerinin girdi maliyetlerinin rasyonelleştirilmesi ile birlikte birincil alüminyum, hurda ve alt alüminyum ürünlerinde artan ithalat vergisi gibi acil önlemler alınması gerekmektedir."
AAI, Merkez ile olan iletişiminde, enerji güvenliği, altyapı, savunma, havacılık, otomobil, elektrik, ambalaj ve tüketici ürünlerindeki rolünün stratejik öneme sahip bir sektör olduğunu belirtti.
Bununla birlikte, Hindistan'da alüminyum metal üretim maliyeti, hammadde maliyetlerinin artması, çeşitli görevlerde artış, durma ve yüksek lojistik maliyetler nedeniyle son 3-4 yılda önemli ölçüde artmıştır.
Çin, Kanada, Rusya, Orta Doğu ve Norveç gibi en büyük alüminyum üreticileri arasında Hindistan, artan kömür fiyatları, yüksek kömür tüketimi, elektrik vergisi ve lojistik nedeniyle yüksek güç maliyetine atfedilebilecek en yüksek üretim maliyetine sahiptir.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı