"Sera gazı nötrlüğüne ulaşmak istiyorsak, çelik endüstrisinde yenilenebilir hidrojen kullanımı pratikte alternatifsizdir." diyebilir Schulze, yine de mevcut miktarların uzun süre sınırlı kalacağına dikkat çekti. Schulze, çelik endüstrisini bugün iklim eylemini uluslararası rekabetçiliğin sağlanması için bir odak haline getirmeye çağırdı ve işin karbondan arındırılmasının milyarlarca euro yatırım gerektiren bir iş olduğunu söyledi. “Yeşil çelik, çelik endüstrimizin geleceğidir.” dedi.
Büyük karbon giderme yarışına katılma endüstrisi üzerindeki baskı hızla artıyor. Kimyasal dev BASF ve çelik üreticisi Thyssenkrupp gibi enerji yoğun birçok Alman şirketi, ciddi emisyon kesintileri için ayrıntılı planlara sahip ancak bunları uygulamak için uygun iş modellerinden yoksundur. Almanya'nın en enerji yoğun sanayi şirketlerinin çoğu, uzun vadede derin emisyon kesintileri yapmak için yenilenebilir enerji ile üretilen hidrojene büyük ölçüde güvenecek. Hükümet şu anda bir Alman hidrojen stratejisinin ilk taslağını tartışıyor.
Hidrojen, Çelik Endüstrisi İçin "Yaşam İksiri" Olacak
Dayanıklı Çelik Endüstrisinin Yeşil Hidrojen “Yaşam İksiri” Almanya Çevre Bakanı Svenja Schulze, Handelsblatt yıllık çelik konferansında, yenilenebilir kaynaklardan üretilen hidrojen, geleceğe yönelik bir çelik endüstrisinin “yaşam iksiri” dir ve kıt kaynağın sanayi ve hava ve su taşımacılığı için ayrılması gerektiğini söyledi.
![Hidrojen, Çelik Endüstrisi İçin "Yaşam İksiri" Olacak](https://www.steelradar.com/images/d253796317dd453199152a613cf66ce3.jpg)
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı